Ζελέσνκι: Αν πεθάνει o Πούτιν, ο πόλεμος θα τελειώσει

Ζελέσνκι: Αν πεθάνει o Πούτιν, ο πόλεμος θα τελειώσει Facebook Twitter
0

«Εάν πεθάνει ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τότε ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας θα τελειώσει, καθώς οι θεσμοί της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα σταματήσουν να λειτουργούν και οι Ρώσοι πολιτικοί θα φροντίσουν για εσωτερικά ζητήματα».

Αυτό δήλωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι στην εκπομπή του Netflix «My Next Guest Needs No Introductio» του Ντέιβιντ Λέτερμαν.

Ο παρουσιαστής ρώτησε τον Zelensky: «Ας φανταστούμε ότι ο Πούτιν κρυολογεί και πεθαίνει ή πέφτει κατά λάθος από το παράθυρο και πεθαίνει, θα συνεχιστεί ο πόλεμος;».

Κι ο Ζελένσκι πρόσθεσε: «Όχι, δεν θα συνεχιστεί πόλεμος. Το αυταρχικό καθεστώς είναι φοβερό. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος τα πάντα να αποφασίζονται από ένα άτομο. Έτσι, όταν αυτό το ένα άτομο φεύγει, όλοι οι θεσμοί σταματούν. Κάτι παρόμοιο συνέβη και στη Σοβιετική Ένωση. Όλα σταμάτησαν. Πιστεύω ότι αν δεν είναι εκεί (σ.σ. ο Πούτιν), θα είναι δύσκολο για αυτούς. Θα επικεντρωθούν στην εσωτερική πολιτική και όχι στην εξωτερική πολιτική».

Σύμφωνα με τον ίδιο, πλέον ένα μεγάλο ποσοστό Ρώσων πιστεύει στον Πούτιν.

Στην ίδια εκπομπή ο Ζελένσκι υποστήριξε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φοβάται τον θάνατο , επομένως δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

«Είδα την επιθυμία του να ζήσει, αγαπά πολύ αυτή τη ζωή. Κάθεται ακόμη και σε ένα μακρύ τραπέζι, φοβάται μήπως κολλήσει covid ή κάτι άλλο. Αυτό υποδηλώνει ότι φοβάται τον θάνατο και αγαπά τη ζωή. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι έτοιμος να εφαρμόσει πυρηνικά όπλα», είπε ο Ζελένσκι.

Στην περίπτωση χρήσης πυρηνικών όπλων, θα ακολουθήσει η αντίδραση οποιουδήποτε κράτους «προσωπικά σε αυτόν», πιστεύει ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι, επίσης, σε συνέντευξή του καταδίκασε την ιδέα να παγώσει ο πόλεμος στην τρέχουσα γραμμή του μετώπου, λέγοντας ότι «ο πόλεμος θα τελειώσει όταν όλη η γη μας ανακτηθεί».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM
ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM