Ζάεφ προς τους ηγέτες της Ε.Ε.: Δώστε το πράσινο φως για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις

Ζάεφ προς τους ηγέτες της Ε.Ε.: Δώστε το πράσινο φως για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις Facebook Twitter
0

Έκκληση προς τους ηγέτες των κρατών-μελών της Ε.Ε. να εγκρίνουν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας, απηύθυνε ο πρωθυπουργός της, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες μαζί με τον επίτροπο Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

«Αγαπητοί ηγέτες μη σβήσετε τα λαμπερά αστέρια που προσπαθούμε να φτάσουμε. Μη γίνετε τα εμπόδια μας, αλλά γίνετε οι ήρωές μας. Για μας η ευρωπαϊκή πορεία είναι μοναδική, δεν υπάρχει εναλλακτική» δήλωσε ο Ζ. Ζάεφ.

«Η όποια περαιτέρω αναβολή θα εκληφθεί ως αρνητική απόφαση και θα έχει αρνητικές συνέπειες. Θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στους πολίτες και στα μέλη του Κοινοβουλίου μας που υποστήριξαν τη Συμφωνία των Πρεσπών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι στενά συνδεδεμένη με το άνοιγμα των κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας».

Τέλος, απευθυνόμενος στους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, έστειλε μήνυμα ότι τα επιτεύγματα που έχει πετύχει η χώρα δεν μπορεί κανείς να της τα στερήσει, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, σημείωσε ότι αυτό που ζητείται από τους ηγέτες, είναι ένα «πράσινο φως», κάτι που δεν σημαίνει ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν την επόμενη βδομάδα. «Θα είναι όμως, ένα ξεκάθαρο σήμα της δέσμευσης στην ευρωπαϊκή προοπτική», τόνισε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι ηγέτες θα λάβουν τη σωστή απόφαση κατά την αυριανή και μεθαυριανή σύνοδο κορυφής.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ

Διεθνή / Βρετανία και Γαλλία έτοιμες να αναπτύξουν στρατεύματα στην Ουκρανία μετά από ειρηνευτική συμφωνία

«Μετά την κατάπαυση του πυρός, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία θα δημιουργήσουν στρατιωτικούς κόμβους σε όλη την Ουκρανία», δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
THE LIFO TEAM
ΦΑΝΑΡΙ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ

Διεθνή / Θεοφάνεια στο Φανάρι: Μήνυμα εκκλησιαστικής ενότητας για την Ουκρανία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη

Σε πανηγυρικό κλίμα η Θεία Λειτουργία - Παρευρέθηκαν Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Ανδρουλάκης και Σοφία Ζαχαράκη αλλά και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφάνιος
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΗΠΑ ΣΤΙΒΕΝ ΜΙΛΕΡ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Κανείς δεν θα μας πολεμήσει για τη Γροιλανδία»: Προκαλούν εκ νέου οι δηλώσεις του Στίβεν Μίλερ

«Tο πραγματικό ερώτημα είναι με ποιο δικαίωμα η Δανία ισχυρίζεται ότι ελέγχει τη Γροιλανδία» δήλωσε ο Μίλερ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
THE LIFO TEAM