Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο - FBI: Τα οστά στο πάρκο ανήκουν στον αρραβωνιαστικό της

Υπόθεση Γκάμπι Πετίτο: Στον αρραβωνιαστικό της ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν σε πάρκο, επιβεβαιώνει το FBI Facebook Twitter
Νεκρός και ο Μπράιαν Λόντρι, εκ των υπόπτων για τη δολοφονία της Γκάμπι Πετίτο - Πηγή φωτογραφίας: Instagram
0

Τα ανθρώπινα λείψανα που βρέθηκαν σε πάρκο της Φλόριντα την Τετάρτη, επιβεβαιώθηκε πως ανήκουν στον αγνοούμενο αρραβωνιαστικό της δολοφονημένης μπλόγκερ, ανακοίνωσε το FBI. 


Το πτώμα του Μπράιαν Λόντρι -ο οποίος αγνοείτο εδώ και πάνω από ένα μήνα- ταυτοποιήθηκε μέσω οδοντιατρικής τεκμηρίωσης. 


«Στις 21 Οκτωβρίου του 2021, η σύγκριση οδοντιατρικού ιστορικού επιβεβαιώσε πως τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν στο Μνημείο T Mabry Carlton Jr και το Περιβαλλοντικό Πάρκο Myakkahatchee Creed ανήκουν στον Μπράιαν Λόντρι» ανέφερε στην ανακοίνωσή του το FBI. 

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τα οστά και το κρανίο είχαν εντοπιστεί σε σημείο του πάρκου μέχρι πρόσφατα ήταν καλυμμένο με νερό. Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν κι άλλα αντικείμενα, όπως το σακίδιο του Μπράιαν και το σημειωματάριό του. 

Στη σύντομη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, Πέμπτη ο Σερίφης της κομητείας Λι, Καρμίν Μαρσίνο μίλησε για τις εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες στο πάρκο, περιγράφοντας τα ρηχά νερά του πάρκου γεμάτα πό κροταλίες και αλιγάτορες

«Δεν ήταν ότι αναζητούσαμε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο. Οι περιοχές αυτές είναι τεράστιας έκτασης και καλυμμένες από νερό» είπε. 
 

Ο 23χρονος Λόντρι θεωρείτο ύποπτος για τη δολοφονία της Πετίτο. Είχε επιστρέψει στη Φλόριντα τον περασμένο μήνα χωρίς τη σύντροφό του με την οποία είχαν ξεκινήσει μαζί το τελευταίο τους road trip. Στις 14 Σεπτεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή του, κηρύχθηκε αγνοούμενος. Σύμφωνα με τους γονείς του, είχε φύγει από το σπίτι τους στο Νορθ Πορτ με ένα μπάκπακ, αφήνοντας πίσω το πορτοφόλι και το κινητό του


Το σημειωματάριο

Πηγή με γνώση των ερευνών ανέφερε στο CNN πως το σημειωματάριο του Λόντρι είναι «πιθανότατα διασώσιμο», αναφέροντας μάλιστα πως «βρέθηκε έξω από το στεγνό σακίδιο». 


«Ήταν ξεκάθαρα βρεγμένο και θα χρησιμοποιήσουν κάθε πιθανό μέσο για να το στεγνώσουν προτού το ανοίξουν. Θα είναι πολύ προσεκτικοί με αυτό» ανέφερε η πηγή για την πιθανότατα πολύτιμη πηγή στοιχείων. 


Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως παραμένει μυστήριο το πώς βρέθηκε εκτός σακιδίου το σημειωματάριο. 
 

Το πτώμα της Γκάμπι Πετίτο είχε βρεθεί σε απομακρυσμένη περιοχή του Γουαϊόμινγκ στα τέλη Σεπτέμβρη. 


Η υπόθεση είχε προκαλέσει τεράστιο και παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ωστόσο, είχε εγείρει άβολα ερωτήματα για την δυσανάλογη προσοχή που δόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και την κοινή γνώμη στη συγκεκριμένη υπόθεση μιας λευκής νεαρής σε αντίθεση με τις εκατοντάδες περιπτώσεις αυτοχθόνων ή γυναικών μειονοτήτων που αγνοούνται ή δολοφονούνται στις ΗΠΑ. 
 

Με πληροφορίες από BBC/Guardian/CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM