No.1

Το Youtube έκλεισε το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ για μία εβδομάδα

Το Youtube έκλεισε το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ για μία εβδομάδα Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Το YouTube ανέστειλε το κανάλι του Ντόναλντ Τραμπ μέσα στη νύχτα, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων τεχνολογικών κολοσσών που έχουν ήδη αποκλείσει τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο από τις πλατφόρμες τους. 

Η μητρική εταιρεία Alphabet Inc. ανακοίνωσε πως κλειδώνει το κανάλι του Τραμπ για τουλάχιστον τις επόμενες επτά ημέρες, μετά την αφαίρεση υλικού που σύμφωνα με το Youtube παραβίαζε τους κανόνες περιεχομένου, καθώς πιστεύεται πως θα μπορούσε να οδηγήσει σε υποκίνηση βίας. 

Σε μία ακριβώς εβδομάδα, στις 20 Ιανουαρίου, ο Τζο Μπάιντεν θα ορκιστεί 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Τραμπ να έχει δηλώσει πως θα απουσιάζει από την τελετή. 

Το Youtube έρχεται να προστεθεί στην λίστα των Facebook και Twitter που ανέστειλαν τους επίσημους λογαριασμούς του Τραμπ την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή αντίστοιχα. Αν και κάθε πλατφόρμα στηρίχτηκε σε διαφορετικό υλικό για τις αποφάσεις τους, οι αναρτήσεις και τα βίντεο σε κάθε περίπτωση περιείχαν αστήριχτους ισχυρισμούς για απάτη και κλοπή στις προεδρικές εκλογές. 

«Κάποιοι χρήστες επικρότησαν τις αποφάσεις των εταιρειών ως απαραίτητες για να αποσοβήσουν των κίνδυνο μελλοντικών περιστατικών βίας, ενώ άλλη χαρακτήρισαν την πρακτική καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου», παρατηρεί η Wall Street Journal. 

«Λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες σχετικά με τον συνεχιζόμενο κίνδυνο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια, διαγράψαμε νέο περιεχόμενο που μεταφορτώθηκε στο κανάλι του Ντόναλντ Τζ. Τραμπ λόγω παραβίασης της πολιτικής χρήσης μας», αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Youtube. 

Η πλατφόρμα δεν επιτρέπει πλέον στον Τραμπ και στους διαχειριστές του καναλιού του ούτε τη μεταφόρτωση βίντεο, ούτε φυσικά και τις live μεταδόσεις βίντεο. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση το απαγορευτικό «μπορεί να παραταθεί».

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Το Πακιστάν κηρύσσει «ανοιχτό πόλεμο» μετά τους βομβαρδισμούς μεγάλων πόλεων στο Αφγανιστάν

«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν μετά τις επιθέσεις - Ο πρωθυπουργός της χώρας διαμηνύει ότι δε θα υπάρξει καμία υποχώρηση στην υπεράσπιση της πατρίδας
THE LIFO TEAM
Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM