Ξεκίνησε ο αυτόματος έλεγχος διαβατηρίων στο αεροδρόμιο του Τόκιο

Ξεκίνησε ο αυτόματος έλεγχος διαβατηρίων στο αεροδρόμιο του Τόκιο Facebook Twitter
EPA
0

Ένα σύστημα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων άρχισε σήμερα να λειτουργεί στο διεθνές αεροδρόμιο Ναρίτα του Τόκιο. 

Για την ώρα, από το αυτόματο σύστημα ελέγχου περνούν αποκλειστικά Ιάπωνες πολίτες. Στόχος είναι να αποδεσμευτούν από τον επιπλέον φόρτο εργασίας οι επιθεωρητές και να επικεντρωθούν αποκλειστικά στους ξένους επισκέπτες της χώρας. 

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: ο επιβάτης πλησιάζει στο μηχάνημα που διενεργεί τον έλεγχο, τοποθετεί το διαβατήριό του.

Το μηχάνημα ελέγχει τα στοιχεία του διαβατηρίου, ενώ μια κάμερα συγκρίνει την όψη του κατόχου διαβατηρίου με την φωτογραφία που υπάρχει σε αυτό.

Η όλη διαδικασία ελέγχου του διαβατηρίου διαρκεί περίπου 10 δευτερόλεπτα.

Το μηχάνημα δεν βάζει σφραγίδα που να πιστοποιεί την διέλευση των συνόρων αλλά αν κάποιος επιθυμεί μπορεί να αποτανθεί στην αρμόδια υπηρεσία μετανάστευσης.

Στις 18 Ιουνίου, μηχανήματα αυτόματου ελέγχου διαβατηρίων θα τοποθετηθούν και στους τρεις τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου.

Προς το παρόν εξυπηρετούνται οι Ιάπωνες πολίτες που καταφθάνουν από το εξωτερικό, ενώ από το φθινόπωρο θα εξυπηρετούνται και οι Ιάπωνες που αναχωρούν για το εξωτερικό.

Μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2019 παρόμοια μηχανήματα θα έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της χώρας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα της Ράφα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του σώματος του 24χρονου πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομάδων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού
THE LIFO TEAM
Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM