Τζο Μπάιντεν: «Κίνδυνος για την δημοκρατία ο Τραμπ»

Μπάιντεν: Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ Ο Τζο Μπάιντεν με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Γιουν Σουκ Γεόλ
0

Συνάντηση με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεόλ, είχε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όπου και μίλησε τόσο για την απειλή της Βόρειας Κορέας όσο και τον Ντόναλντ Τράμπ. 

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της νέας υποψηφιότητάς του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα ότι μια πυρηνική επίθεση εκ μέρους της Βόρειας Κορέας θα προκαλούσε «το τέλος» του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Τζο Μπάιντεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεόλ υπενθύμισε ότι μόνον εκείνος έχει την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, ωστόσο σημείωσε ότι δεν θα αναπτύξει πυρηνικά στην κορεατική χερσόνησο. Πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Ο Γιουν Σουκ Γεόλ από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα απαντήσει σε οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση της Βόρειας Κορέας. Η ειρήνη με την Πιονγκγιάνγκ είναι εφικτή μόνο με την επίδειξη δύναμης και όχι μέσω της έκφρασης «καλής θέλησης», επέμεινε. «Μπορούμε να επιτύχουμε την ειρήνη με συντριπτικά ανώτερες δυνάμεις και όχι μια πλασματική ειρήνη, βασισμένη στην καλή θέληση της άλλης πλευράς», είπε.

ΗΠΑ και Νότια Κορέα συμφώνησαν εξάλλου να ενισχύσουν την οικονομική συνεργασία τους σε κρίσιμους τομείς της τεχνολογίας, όπως στα μικροτσίπ, τα ηλεκτρικά οχήματα και τις μπαταρίες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συζητήσεις για το θέμα των τσιπ και ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η πολιτική του για τους ημιαγωγούς δεν έχει ως στόχο να πλήξει την Κίνα αλλά, αντιθέτως, να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στην εγχώρια βιομηχανία και να βελτιώσει την πρόσβαση στα μικροτσίπ.

Τζο Μπάιντεν: Ο Τραμπ αντιπροσωπεύει «κίνδυνο για την δημοκρατία»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως αντιπροσωπεύει «κίνδυνο για την δημοκρατία».

Σημείωσε δε ότι δεν είναι ο μόνος Δημοκρατικός που μπορεί να νικήσει τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2024, αλλά «ξέρει καλά» τον πιθανό αντίπαλό του. «Μπορεί να μην είμαι ο μόνος, αλλά τον ξέρω καλά και γνωρίζω τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει για την δημοκρατία μας», είπε σε δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν την κατάσταση της υγείας του, ο 80χρονος πρόεδρος τόνισε: «Αισθάνομαι καλά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορείται ότι υιοθετεί πρακτικές τύπου ICE στη μεταναστευτική πολιτική της

Ευρωπαϊκοί θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για νέο πλαίσιο επιστροφών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγγραφα, το οποίο προβλέπει ευκολότερες απελάσεις, δημιουργία κέντρων κράτησης εκτός ΕΕ και ισόβια απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ
THE LIFO TEAM
Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ συνδέει την πολιτική του στροφή με την τρανς κόρη του

Η Βίβιαν Γουίλσον, η αποξενωμένη τρανς κόρη του Έλον Μασκ, είχε αρνηθεί ότι η ταυτότητά της ευθύνεται για τη δεξιά στροφή του. Ο ίδιος όμως απάντησε θετικά σε ανάρτηση που υποστήριζε ακριβώς αυτό.
THE LIFO TEAM
BLAKE LIVELY JUSTIN BALDONI

Διεθνή / Blake Lively και Justin Baldoni επιστρέφουν στα δικαστήρια

Η νομική ομάδα της ηθοποιού έχει ασκήσει αγωγή εναντίον του συμπρωταγωνιστή της στην ταινία «It Ends with Us» για την καταβολή δικαστικών εξόδων και αποζημίωσης, αναζωπυρώνοντας μια δικαστική διαμάχη που διαρκεί χρόνια
THE LIFO TEAM