Τζο Μπάιντεν: «Κίνδυνος για την δημοκρατία ο Τραμπ»

Μπάιντεν: Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/ Ο Τζο Μπάιντεν με τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του Γιουν Σουκ Γεόλ
0

Συνάντηση με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεόλ, είχε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όπου και μίλησε τόσο για την απειλή της Βόρειας Κορέας όσο και τον Ντόναλντ Τράμπ. 

Μια μέρα μετά την ανακοίνωση της νέας υποψηφιότητάς του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε σήμερα ότι μια πυρηνική επίθεση εκ μέρους της Βόρειας Κορέας θα προκαλούσε «το τέλος» του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Ο Τζο Μπάιντεν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ Γεόλ υπενθύμισε ότι μόνον εκείνος έχει την εξουσιοδότηση να χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα, ωστόσο σημείωσε ότι δεν θα αναπτύξει πυρηνικά στην κορεατική χερσόνησο. Πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί.

Ο Γιουν Σουκ Γεόλ από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον θα απαντήσει σε οποιαδήποτε πυρηνική επίθεση της Βόρειας Κορέας. Η ειρήνη με την Πιονγκγιάνγκ είναι εφικτή μόνο με την επίδειξη δύναμης και όχι μέσω της έκφρασης «καλής θέλησης», επέμεινε. «Μπορούμε να επιτύχουμε την ειρήνη με συντριπτικά ανώτερες δυνάμεις και όχι μια πλασματική ειρήνη, βασισμένη στην καλή θέληση της άλλης πλευράς», είπε.

ΗΠΑ και Νότια Κορέα συμφώνησαν εξάλλου να ενισχύσουν την οικονομική συνεργασία τους σε κρίσιμους τομείς της τεχνολογίας, όπως στα μικροτσίπ, τα ηλεκτρικά οχήματα και τις μπαταρίες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις συζητήσεις για το θέμα των τσιπ και ο Τζο Μπάιντεν υπογράμμισε ότι η πολιτική του για τους ημιαγωγούς δεν έχει ως στόχο να πλήξει την Κίνα αλλά, αντιθέτως, να αυξήσει τις θέσεις εργασίας στην εγχώρια βιομηχανία και να βελτιώσει την πρόσβαση στα μικροτσίπ.

Τζο Μπάιντεν: Ο Τραμπ αντιπροσωπεύει «κίνδυνο για την δημοκρατία»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Ντόναλντ Τραμπ λέγοντας πως αντιπροσωπεύει «κίνδυνο για την δημοκρατία».

Σημείωσε δε ότι δεν είναι ο μόνος Δημοκρατικός που μπορεί να νικήσει τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του 2024, αλλά «ξέρει καλά» τον πιθανό αντίπαλό του. «Μπορεί να μην είμαι ο μόνος, αλλά τον ξέρω καλά και γνωρίζω τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει για την δημοκρατία μας», είπε σε δημοσιογράφους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις που αφορούσαν την κατάσταση της υγείας του, ο 80χρονος πρόεδρος τόνισε: «Αισθάνομαι καλά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM
NEW YORK TIMES ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΗΝΥΣΗ

Διεθνή / Ισραήλ: Μηνύει τους NYT για άρθρο που καταγράφει βιασμούς Παλαιστινίων κρατουμένων

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τους New York Times ότι «συκοφαντούν τους στρατιώτες του Ισραήλ» και επιχειρούν να δημιουργήσουν «ψευδή εξίσωση» ανάμεσα στη Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό
THE LIFO TEAM
ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM