Τυφώνας Μίλτον: «Όποιος μείνει, θα πνιγεί», από πόρτα σε πόρτα η αστυνομία - Τι λένε ομογενείς στη Φλόριντα

Τυφώνας Μίλτον: Facebook Twitter
Μαζεύουν τα πράγματά τους και φεύγουν από τη Φλόριντα, λίγο πριν χτυπήσει ο τυφώνας Μίλτον/ Φωτογραφία: EPA
0

Πολλοί είναι οι ομογενείς ανάμεσα σε εκείνους που εγκαταλείπουν τη Φλόριντα τις τελευταίες ώρες, μετά τις εκκλήσεις των τοπικών αρχών για τον τυφώνα Μίλτον που αναμένεται να χτυπήσει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Ένας ομογενής που ήδη εγκατέλειψε τη Φλόριντα κι ένας που περιμένει εντολή εκκένωσης μίλησαν στο ΕΡΤΝews και την εκπομπή «Συνδέσεις», γι’ αυτό που «συμβαίνει πρώτη φορά», καθώς έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το πλήγμα από τον τυφώνα Μίλτον.

Ο πρώην σερίφης στη Φλόριντα, Γιώργος Στεφανάκης, σφράγισε το σπίτι του στο ελληνικό χωριό στο Πορτ Σπρινγκς, απέναντι από την Τάμπα και μεταφέρθηκε τρεις ώρες μακριά, στο Ορλάντο. Όμως, ο γιος του παραμένει στη Φλόριντα, που δοκιμάστηκε πριν από δύο εβδομάδες από τον τυφώνα Ελίν.

«Στρώματα, καρέκλες, όλα είναι απ' έξω. Η πλημμύρα που είχαμε ήταν πολύ σοβαρή και τώρα περιμένουμε και πιο σοβαρό θέμα. O γιος μου θα φύγει το πρωί και ακόμη δεν έχει αρχίσει τίποτα, μόνο λίγος αέρας», είπε ο ομογενής.

Μισή ώρα πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) στη Φλόριντα ο ομογενής Ηλίας Μώρος είπε ότι ήδη έχουν εκκενωθεί τα παράλια με την αστυνομία να προειδοποιεί «από πόρτα σε πόρτα ότι όποιος μείνει να πνιγεί σίγουρα», ενώ συνδράμουν στην απομάκρυνση 5.000 στρατιώτες.

«Εδώ θα έρθει κατά τις πρώτες ώρες της Πέμπτης. Εμείς είμαστε κάπου 15 - 20 λεπτά από εκεί που οδηγήθηκαν όλοι οι Έλληνες και όλοι όσοι κατοικούν κοντά. Περιμένουν να ανέβει η στάθμη κατά 15 με 20 πόδια, μεγάλες πλημμύρες αναμένονται στις ζώνες εκκένωσης από τις οποίες έχουν απομακρυνθεί 150.000 άτομα. Έχουν πάει κάπου 5 με 6 ώρες μακριά από εδώ», είπε ο κ. Μώρος. Το δικό του «στίγμα» είναι στη ζώνη Ε όπου «όλοι έχουν σφραγίσει τα σπίτια με ξύλα και τσουβάλια στις πόρτες για να μην μπουν τα νερά».

Με τον τυφώνα Ελίν πριν από δύο εβδομάδες, υπέστησαν ζημιές όσοι βρίσκονταν κοντά στη θάλασσα. «Τα σπίτια έχουν αδειάσει, έπρεπε να τα πετάξουν όλα, μεγάλη ζημιά», είπε ο ομογενής.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Διεθνή / Τουρκία: «Ο Ερντογάν δεν είναι πλέον πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά αρχηγός χούντας»

Σφοδρή επίθεση στον Ερντογάν από τον Οζγκιούρ Οζέλ στη συγκέντρωση του κόμματος του μπροστά στο δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από τη σύλληψη του δημάρχου Εκρέμ Ιμάμογλου
LIFO NEWSROOM
Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Διεθνή / Μεξικό: Γιος του «Τσάπο» συμφώνησε να ομολογήσει την ενοχή του στη δικαιοσύνη των ΗΠΑ

Ο Οβίδιο Γκουσμάν θεωρείτο ένας από τους τέσσερις γιους του του φυλακισμένου διαβόητου Mεξικανού βαρόνου των ναρκωτικών που ανέλαβαν να διοικήσουν φράξια του καρτέλ Σιναλόα
LIFO NEWSROOM
Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Διεθνή / Τρανς στρατιωτικοί στις ΗΠΑ «σε κατάσταση επιβίωσης» καθώς τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση υπηρεσίας

Μετά από δεκαετίες υπηρεσίας, χιλιάδες τρανς άνθρωποι στις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωποι με αποπομπή, καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ επιβάλλει ξανά την απαγόρευση συμμετοχής τους. Το BBC κατέγραψε τις μαρτυρίες τους
LIFO NEWSROOM
Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Διεθνή / Οι έφηβες νιώθουν τη μεγαλύτερη μοναξιά από όλες τις κοινωνικές ομάδες, αναφέρει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διευκρινίζει ότι η μοναξιά δεν είναι το ίδιο με την απομόνωση - Η μοναξιά είναι το «επώδυνο συναίσθημα» που νιώθουν όσοι δεν έχουν τις σχέσεις που επιθυμούν
LIFO NEWSROOM
«Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / «Τσιπάκια» στο δέρμα και ρομπότ στις φυλακές, προτείνουν τεχνολογικές εταιρείες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η υπουργός Δικαιοσύνης στη Βρετανία ζήτησε «βαθιά συνεργασία» με τον τεχνολογικό τομέα για την επίλυση της κρίσης στο σωφρονιστικό σύστημα και έλαβε διάφορες προτάσεις
LIFO NEWSROOM