Τυφώνας Γιάγκι: Οι νεκροί έφτασαν τους 419 στη Μιανμάρ

Τυφώνας Γιάγκι: Οι νεκροί έφτασαν τους 419 Facebook Twitter
Εικόνα μετά το πέρασμα του τυφώνα/X
0

Όλο και μεγαλύτερος γίνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον φονικό τυφώνα Γιάνγκι, που «χτύπησε» τη Μιανμάρ και προκάλεσε ολέθριες κατολισθήσεις, πριν μερικές ημέρες.

Πλέον, ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται στους 419, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό του στρατιωτικού καθεστώτος που κυβερνά τη χώρα.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για τουλάχιστον 384 νεκρούς και 89 αγνοούμενους. Στον σημερινό απολογισμό δεν αναφέρεται αριθμός αγνοουμένων.

Ο τυφώνας Γιάγκι σάρωσε στις αρχές Σεπτεμβρίου το Βιετνάμ, το Λάος, την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ, προκαλώντας εκατοντάδες θανάτους.

Ειδικά στη Μιανμάρ, οι πλημμύρες επιδείνωσαν την ήδη σκληρή πραγματικότητα για εκατομμύρια εκτοπισμένους λόγω του εμφυλίου πολέμου, ο οποίος έχει βυθίσει τη χώρα στο χάος μετά το πραξικόπημα του 2021. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, έως και 887.000 κάτοικοι επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στο πέρασμά του από τη Μιανμάρ.

Φονικές πλημμύρες είχαν πλήξει τη χώρα το 2011 και το 2015, προκαλώντας κάθε φορά περισσότερους από 100 θανάτους. Το 2008 ο κυκλώνας Ναργκίς είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 138.000 ανθρώπους σε αυτήν τη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας.
 

Με πληροφορίες από EPA

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μιανμάρ: Τουλάχιστον 74 οι νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι- Βίντεο από τις καταστροφές

Διεθνή / Μιανμάρ: Τουλάχιστον 74 οι νεκροί από τον τυφώνα Γιάγκι- Βίντεο από τις καταστροφές

Η κατάσταση στη Μιανμάρ παραμένει κρίσιμη, με τις τοπικές αρχές και τους διεθνείς οργανισμούς να αγωνίζονται να ανταποκριθούν στις άμεσες ανάγκες των πληγέντων και να προλάβουν περαιτέρω ανθρωπιστική καταστροφή
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM