Toυρκία: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα

Toυρκία: Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα Facebook Twitter
0

Μικρή πλειοψηφία των Τούρκων (51 με 52%) πρόκειται να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής για τη συνταγματική μεταρρύθμιση για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

 

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ANAR αναφέρει ότι το 52% των ψηφοφόρων πρόκειται να ταχθεί υπέρ του «ναι». Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους από τις 5 ως τις 10 Απριλίου σε 26 τουρκικές επαρχίες.

 

Το ποσοστό των αναποφάσιστων έχει πέσει στο 8%, αναφέρει η ίδια δημοσκόπηση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αύξηση του «ναι» κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Μάρτιο.

 

Τα αποτελέσματα αφορούν μόνο τους ψηφοφόρους στην Τουρκία, ενώ το ποσοστό του «ναι» αναμένεται να αυξηθεί λίγο από την ψήφο των μεταναστών, αναφέρει το ANAR σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Twitter.

 

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Konsensus αναφέρει από την πλευρά της ότι το ποσοστό του «ναι» φτάνει το 51,2%. Και αυτή η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε δείγμα 2.000 ανθρώπων από τις 2 ως τις 8 Απριλίου σε 41 τουρκικές επαρχίες.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΤΗΣΗ

Διεθνή / Πότε να κλείσετε και πότε να πετάξετε: Τips για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια το 2026

Νέα στοιχεία δείχνουν ότι αλλάζουν οι «χρυσοί κανόνες» για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, καθώς τόσο οι ημέρες κράτησης όσο και οι περίοδοι ταξιδιού επανακαθορίζονται με βάση τις νέες ταξιδιωτικές συνήθειες των επιβατών
THE LIFO TEAM
BAFTA 2026 ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη σύλληψη Άντριου - Η ερώτηση που αγνόησαν

«Παρά τα ταραχώδη τρία χρόνια από την τελευταία της στιγμή στα Bafta, η Κέιτ έκανε μια διακριτική εμφάνιση στην τελετή απονομής» σχολιάζει η βρετανική Vogue
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΗΠΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΔΑΣΜΟΙ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ: «Η συμφωνία είναι συμφωνία»

«Η ΕΕ αναμένει από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους που ορίζονται στην κοινή δήλωση, όπως και η ΕΕ τηρεί τις δικές της δεσμεύσεις», αναφέρει η ανακοίνωση
THE LIFO TEAM