Τουρκία: Οι εκτροφείς βοοειδών "απέλασαν" στην Ολλανδία 40... αγελάδες

Τουρκία: Οι εκτροφείς βοοειδών "απέλασαν" στην Ολλανδία 40... αγελάδες Facebook Twitter
3

Εν μέσω της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Τουρκίας και Ολλανδίας, η Ένωση Τούρκων Παραγωγών Κόκκινου Κρέατος ανακοίνωσε σήμερα ότι έστειλε πίσω στην Ολλανδία σαράντα αγελάδες που είχαν εισαχθεί για εκτροφή.

 

Ο Μπουλέντ Τουντς, ο πρόεδρος της Ένωσης, είπε ότι οι σαράντα αγελάδες, ράτσας Χολστάιν, στάλθηκαν στην Ολλανδία με φορτηγά, σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

 

"Στο μέλλον, δεν θέλουμε άλλα ζωικά προϊόντα από την Ολλανδία", είπε ο Τουντς μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολή. "Η ολλανδική ράτσα βοοειδών Χολστάιν είναι πολύ διαδεδομένη στη χώρα μας. Αλλά αυτή η ράτσα αρχίζει να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα", πρόσθεσε.

 

Ο Τουντς εξήγησε ότι η Τουρκία θέλει στο εξής να επικεντρωθεί στην εκτροφή δικών της βοοειδών "καλής ποιότητας".

 

Η απόφαση αυτή ελήφθη σε μια περίοδο που οι σχέσεις της Ολλανδίας με την Τουρκία διέρχονται σοβαρή κρίση. Αφορμή στάθηκε η απαγόρευση των ολλανδικών αρχών σε Τούρκους υπουργούς να συμμετάσχουν σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στο Ρότερνταμ υπέρ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το βράδυ της Δευτέρας η Τουρκία ανακοίνωσε ότι διακόπτει τις διπλωματικές της σχέσεις με την Ολλανδία και δεν θα επιτρέψει στον Ολλανδό πρεσβευτή στην Άγκυρα να επιστρέψει στη χώρα.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια