Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές δίνει 29,8% στον Ερντογάν

Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές δίνει 29,8% στον Ερντογάν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Πτώση στα ποσοστά του καταγράφει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Cumhuriyet.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που διενήργησε η εταιρεία Eurasia Araştırma, για τις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, τα ποσοστά του Τούρκου Προέδρου είναι κάτω του 30%.

Συγκεκριμένα, ακόμα και αν όλα τα κόμματα «κατέβαζαν» υποψήφιους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συγκέντρωνε ποσοστά της τάξης του 29,8%. Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές το κόμμα του Ερντογάν είχε συγκεντρώσει ποσοστό 52,59%.

Στο ερώτημα «Εάν όλα τα κόμματα προτείνουν χωριστούς υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε;» το ποσοστό ψήφων για τον πρόεδρο του ΡΛΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογου ήταν 28,8%, για την Μεράλ Ακσενέρ 12,5% και για τον Μιτχάτ Σαντζάρ 9,8%.

Επιπλέον ποσοστό της τάξης του 6,3% των ψήφων θα συγκέντρωσε ο πρόεδρος του κόμματος DEVA, Αλί Μπαμπατζάν.

O προέδροw του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συγκεντρώνει σύμφωνα με την έρευνα 6,0 % ενώ ακολουθούν οι Ουμίτ Οζντά (κόμμα Νίκης) 1.9%, Αχμέτ Νταβούτογλου (κόμμα Μέλλοντος) και Μουχαρέμ Ιντζέ (κόμμα Πατρίδας) 1.5% και Τεμέλ Καραμολάογλου, (κόμμα Ευτυχίας) και «Άλλο κόμμα» με 1,2 %.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εικονικά τσιγάρα, πραγματικοί κίνδυνοι: Πώς η καπνοβιομηχανία στοχεύει τους νέους μέσα στο metaverse

Διεθνή / Εικονικά τσιγάρα, πραγματικοί κίνδυνοι: Πώς η καπνοβιομηχανία στοχεύει τους νέους μέσα στο metaverse

Από εικονικά πάρτι γεμάτα καπνό μέχρι NFTs και χορηγίες σε online παιχνίδια, οι καπνοβιομηχανίες εκμεταλλεύονται τα κενά ρύθμισης στον ψηφιακό κόσμο για να προσεγγίσουν εφήβους και παιδιά – κι οι ειδικοί προειδοποιούν: πρόκειται για μια νέα, αόρατη κρίση δημόσιας υγείας.
LIFO NEWSROOM
Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Διεθνή / Μπαράκ Ομπάμα: Τα αγόρια χρειάζονται γκέι άνδρες ως μέντορες στη ζωή τους

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εξήγησε ότι η παρουσία ΛΟΑΤΚΙ+ φίλων και μεντόρων στη ζωή ενός παιδιού βοηθά στο να αισθάνονται αποδοχή τα παιδιά που ενδέχεται να εξερευνήσουν τη δική τους ταυτότητα φύλου ή σεξουαλικότητα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Διεθνή / Γάζα: Ο ΠΟΥ καταγγέλλει επιθέσεις σε εγκαταστάσεις που μένουν μέλη του προσωπικού και στην κυριότερη αποθήκη του

Πέρασαν χειροπέδες στους άνδρες, τους έγδυσαν και στη συνέχεια τους ανέκριναν υπό την απειλή όπλων - Παρά τις διεθνείς εκκλήσεις ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως επεκτείνει τις επιχειρήσεις του στη Ντέιρ αλ Μπάλα
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Διεθνή / ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα αρχεία για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Οι 230.000 σελίδες των αρχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα χθες προέρχονται κυρίως από την έρευνα του FBI για τα ταξίδια στο εξωτερικό του φερόμενου ως δολοφόνου του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ή ακόμη την κατάθεση συγκρατουμένου του
LIFO NEWSROOM