Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές δίνει 29,8% στον Ερντογάν

Τουρκία: Νέα δημοσκόπηση για τις προεδρικές εκλογές δίνει 29,8% στον Ερντογάν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Πτώση στα ποσοστά του καταγράφει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Cumhuriyet.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, που διενήργησε η εταιρεία Eurasia Araştırma, για τις επικείμενες εκλογές στην Τουρκία, τα ποσοστά του Τούρκου Προέδρου είναι κάτω του 30%.

Συγκεκριμένα, ακόμα και αν όλα τα κόμματα «κατέβαζαν» υποψήφιους, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συγκέντρωνε ποσοστά της τάξης του 29,8%. Υπενθυμίζεται ότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές το κόμμα του Ερντογάν είχε συγκεντρώσει ποσοστό 52,59%.

Στο ερώτημα «Εάν όλα τα κόμματα προτείνουν χωριστούς υποψηφίους στις προεδρικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε;» το ποσοστό ψήφων για τον πρόεδρο του ΡΛΚ Κεμάλ Κιλιτσντάρογου ήταν 28,8%, για την Μεράλ Ακσενέρ 12,5% και για τον Μιτχάτ Σαντζάρ 9,8%.

Επιπλέον ποσοστό της τάξης του 6,3% των ψήφων θα συγκέντρωσε ο πρόεδρος του κόμματος DEVA, Αλί Μπαμπατζάν.

O προέδροw του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, συγκεντρώνει σύμφωνα με την έρευνα 6,0 % ενώ ακολουθούν οι Ουμίτ Οζντά (κόμμα Νίκης) 1.9%, Αχμέτ Νταβούτογλου (κόμμα Μέλλοντος) και Μουχαρέμ Ιντζέ (κόμμα Πατρίδας) 1.5% και Τεμέλ Καραμολάογλου, (κόμμα Ευτυχίας) και «Άλλο κόμμα» με 1,2 %.

Με πληροφορίες της ΕΡΤ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Διεθνή / Νέος νόμος - «βόμβα» για τα μουσεία της Αγγλίας: Θα μπορούν να επιστρέφουν αντικείμενα συλλογών για «ηθικούς λόγους»

Η διάταξη που αλλάζει το καθεστώς, αναμένεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις για περιπτώσεις αξιώσεων επιστροφών, όπως τα Γλυπτά του Παρθενώνα
NEWSROOM
Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διεθνή / Πολωνία: Ακυρώθηκαν συναυλίες του Ρότζερ Γουότερς λόγω δηλώσεών του για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ενθαρρύνω όλους τους εμπλεκόμενους στον καταστροφικό πόλεμο στην Ουκρανία και ιδίως τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας, να εργαστούν για μια ειρήνη μέσω διαπραγματεύσεων»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ