Τουρκία κατά ΕΕ: «Κακομαθαίνετε την Ελλάδα»

Τουρκία κατά ΕΕ: «Κακομαθαίνετε την Ελλάδα» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Την οργή της για την ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα εξέφρασε η Τουρκία μέσω ανακοίνωσης του υπουργείου Εξωτερικών.

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας τονίζει ότι η ΕΕ «κακομαθαίνει» την Ελλάδα και υποστηρίζει την επιδίωξή της για μαξιμαλιστικά αιτήματα.

«Οι δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Τσεχίας με την ιδιότητα του Προέδρου της θητείας της ΕΕ και ορισμένων άλλων θεσμικών οργάνων της ΕΕ σχετικά με τη χώρα μας, δεν έχουν κανένα νόημα και αξία για εμάς», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ.

«Η αδιαμφισβήτητη υποστήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα στις διαφορές στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο για λόγους αλληλεγγύης είναι αντίθετη τόσο στο κεκτημένο της ΕΕ όσο και στο διεθνές δίκαιο. 

Αυτή η στάση, που κακομαθαίνει  την Ελλάδα, ενθαρρύνει τη μη λύση, όχι τη λύση, και υποστηρίζει την επιδίωξη της Ελλάδας για μαξιμαλιστικά αιτήματα. 

Είναι αξιοσημείωτο όσοι έκαναν αυτές τις δηλώσεις αγνοούν τις παραβιάσεις, τις παρενοχλήσεις και τις απειλές, τις προκλητικές ενέργειες της Ελλάδας κατά της χώρας μας και μένουν αδιάφοροι για τις πράξεις και τις πρακτικές που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο», είπε ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Τσεχίας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις απειλές του Ερντογάν. «Ένας από τους στόχους της τσεχικής προεδρίας είναι η προώθηση του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας. Οι απαράδεκτες απειλές εναντίον χωρών μελών της ΕΕ, όπως εκείνες προς την Ελλάδα στην πρόσφατη ομιλία του προέδρου Ερντογάν, είναι εξαιρετικά μη βοηθητικές από αυτή την άποψη», ανέφερε σε ανάρτηση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Γκράφιτι, εμπρησμοί και νεκροί: Οι αντισημιτικές επιθέσεις στην Αυστραλία πριν από εκείνες σε Σίδνεϊ και Μελβούρνη

Οι επιθέσεις αυτές παρατηρούνται ιδιαιτέρως από την έναρξη του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα τον Οκτώβριο του 2023, μετά την επίθεση της Χαμάς
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM