Τηλεδιάσκεψη Κίνας, Γερμανίας, Γαλλίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Στηρίζει την κατάπαυση πυρός ο Σι Τζινπίνγκ

Τηλεδιάσκεψη Κίνας, Γερμανίας, Γαλλίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία - Στηρίζει την κατάπαυση πυρός ο Σι Τζινπίνγκ Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook.
0

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν και τον Γερμανό καγκελάριο, Ολαφ Σολτς για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το Παρίσι, ο Κινέζος πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του στις πρωτοβουλίες της Γαλλίας και της Γερμανίας για κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας από τον ΟΗΕ.

Επίσης, υπογράμμισε τη σημασία που έχει ο σεβασμός της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας κάθε χώρας εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη του για τις τελευταίες εξελίξεις.

Τόσο ο Γάλλος πρόεδρος όσο και ο Γερμανός καγκελάριος, αφού εξέφρασαν τη μεγάλη ανησυχία τους για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία, υπογράμμισαν στον πρόεδρο Σι τη σημασία που έχουν οι οικονομικές κυρώσεις στην προοπτική εξεύρεσης μίας διπλωματικής λύσης στο ουκρανικό.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι τρεις πολιτικοί ιθύνοντες συμφώνησαν να έχουν στενές επαφές το επόμενο διάστημα επί διαφόρων θεμάτων όπως το ζήτημα του Ιράν και οι σχέσεις ΕΕ Κίνας, όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται θα πρέπει να υπάρξουν εποικοδομητικές συζητήσεις που θα αφορούν όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένων και αυτών που θεωρούνται δύσκολα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM