Τι σπίτι μπορείς να αγοράσεις με 1 εκατ. δολάρια; - Οι ακριβότερες και φθηνότερες πόλεις

Τι σπίτι μπορείς να αγοράσεις με 1 εκατ. δολάρια; - Οι ακριβότερες και φθηνότερες πόλεις Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Μπορεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων να ακούγεται αρκετό για την εξασφάλιση ενός σπιτιού με όλες τις ανέσεις, όμως τα ακίνητα σε ορισμένες πόλεις του κόσμου είναι τόσο ακριβά που ακόμα και αυτά τα χρήματα εξασφαλίζουν κάτι πολύ λιγότερο από αυτό που φαντάζεστε. 

Στο Μονακό, την πιο ακριβή πόλη του κόσμου, 1 εκατομμύριο δολάρια σάς προσφέρουν κατά προσέγγιση 15 τετραγωνικά μέτρα ακινήτου, σύμφωνα με μια έκθεση από τις εταιρείες μεσαζόντων για ακίνητα, Douglas Elliman και Knight Frank.

Το Χονγκ Κονγκ κατατάσσεται ως η δεύτερη πιο ακριβή πόλη, με 1 εκατομμύριο δολάρια να αγοράζουν 20 τετραγωνικά μέτρα. Το Λονδίνο κατέλαβε την τρίτη θέση με 30 τετραγωνικά μέτρα, ενώ στη Νέα Υόρκη, 1 εκατομμύριο δολάρια αγοράζουν 31 τετραγωνικά μέτρα.

Η έκθεση ορίζει το εκάστοτε ακίνητο ως το πιο «προνομιακό» σε μια πόλη. Έτσι, δεν αποκλείεται να βρείτε και φθηνότερα ακίνητα σε κάθε μία από τις προαναφερθείσες περιοχές. Ωστόσο, όπως σημειώνεται, αυτή η μέτρηση βοηθά στην αποτύπωση του κόστους των ακινήτων για όσους ενδιαφέρονται για πολυτελή ακίνητα.

Η φθηνότερη πόλη στον κόσμο για τους αγοραστές πολυτελών σπιτιών είναι το Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όπου με 1 εκατομμύριο δολάρια κερδίζετε 201 τετραγωνικά πόδια. Το επόμενο φθηνότερο είναι το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, όπου έχετε πάνω από 167 τετραγωνικά μέτρα για το εκατομμύριο σας.

Ωστόσο, όταν πρόκειται για την αγαπημένη πόλη των πλουσίων του κόσμου, η Νέα Υόρκη βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, σύμφωνα με την έκθεση. 

Το Λονδίνο κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις κορυφαίες πόλεις για τους πλούσιους, ακολουθούμενο από το Παρίσι και το Χονγκ Κονγκ. Οκτώ από τις 20 κορυφαίες πόλεις για τους πλούσιους ήταν στη Βόρεια Αμερική, με το Λος Άντζελες να βρίσκεται στην πέμπτη θέση και το Σικάγο στην έκτη.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ