Θανατική ποινή για τους διακινητές ναρκωτικών θέλει ο Τραμπ

Θανατική ποινή για τους διακινητές ναρκωτικών θέλει ο Τραμπ Facebook Twitter
1

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Πέμπτη πως η επιβολή της θανατικής ποινής σε διακινητές ναρκωτικών έχει αποτελεσματικότητα και ισχυρίστηκε ότι οι χώρες που καταφεύγουν σε αυτό το μέτρο εξασφαλίζουν απτά οφέλη.

«Οι λαθρέμποροι ναρκωτικών κάνουν στ' αλήθεια μεγάλη ζημιά», υπογράμμισε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την κρίση των οπιοειδών, η οποία συνεχίζει να στοιχίζει χιλιάδες ζωές κάθε χρόνο στις ΗΠΑ.

«Ορισμένες χώρες επιβάλλουν μια ποινή πολύ, πολύ σκληρή, την εσχάτη των ποινών (...) και παρεμπιπτόντως, έχουν πολύ λιγότερα προβλήματα με τα ναρκωτικά απ' ό,τι εμείς», συνέχισε.

Ο αμερικανός πρόεδρος στο παρελθόν έχει επαινέσει τον ομόλογό του των Φιλιππίνων, τον Ροντρίγκο Ντουτέρτε για τον «πόλεμο εναντίον των ναρκωτικών» που έχει εξαπολύσει -σημειώνεται πως στο πλαίσιο αυτού του αιματηρού «πολέμου», τον οποίο καταγγέλλουν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει χιλιάδες άτομα.

«Χρειαζόμαστε δύναμη απέναντι στους λαθρέμπορους ναρκωτικών (...). Πρέπει να είμαστε πολύ αυστηροί στις ποινές» που επιβάλλονται, τόνισε ο Τραμπ.

«Αν σκοτώσεις κάποιον, σε καταδικάζουν σε ισόβια, σε καταδικάζουν στην ποινή του θανάτου. Αυτοί οι τύποι μπορεί να σκοτώνουν 2.000, 3.000 ανθρώπους, και δεν τους συμβαίνει τίποτα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ