Δύο ομόφυλα ζευγάρια θα παντρευτούν κατά την ετήσια μαζική γαμήλια τελετή του στρατού της Ταϊβάν

 

Οι δύο γυναίκες, Chen Ying-xuan και Lee Ying-ying, που υπηρετούν στις ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν, θα παντρευτούν την Παρασκευή τις συντρόφους τους Wang Yi και Meng Youmei. Η Ταϊβάν, έχει εξελιχθεί σε μία από τις πλέον προοδευτικές περιοχές στην Ασία από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 όταν άρθηκε ο στρατιωτικός νόμος και σταδιακά μπήκε σε τροχιά εκδημοκρατισμού. Έγινε η πρώτη περιοχή της Ασίας που νομιμοποίησε των γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

 

«Η χώρα μας έγινε η πρώτη της Ασίας που νομιμοποίησε τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και το υπουργείο (σ.σ. Εθνικής Άμυνας) "δίνει τις ευλογίες του" στα στελέχη που παντρεύονται συντρόφους του ίδιου φύλου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός. Παράλληλα κοινοποιήθηκαν δεκάδες φωτογραφίες ζευγαριών που παντρεύονται στο Facebook και οι χρήστες κλήθηκαν να επιλέξουν τις αγαπημένες τους. Η φωτογραφία της Wang και της Meng ήταν μία από αυτές. «Υπερασπίζεστε τη χώρα μας, υπερασπιζόμαστε την ελευθερία σας», σχολίασε χρήστης της πλατφόρμας. 

 

«Η αγάπη κάνει την Ταϊβάν πιο ισχυρή» ανέφερε δημοτικός σύμβουλος της Ταϊπέι κάνοντας παράλληλα λόγο για βελτίωση του στρατού. Παράλληλα εκπρόσωπος ΛΟΑΤΚΟΙ+ οργανώσεων εξέφρασε ικανοποίηση καθώς ένας παραδοσιακά συντηρητικός θεσμός αποδέχεται και «ευλογεί» τον γάμο ομοφύλων.

 

«Αποτελεί ενθάρρυνση τόσο για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όσο και για τον στρατό», υπογράμμισε προσθέτοντας πως αποτελεί μία απόδειξη ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα μπορούν να απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και να υπερασπίζονται τη χώρα. Τρία ζευγάρια είχαν δηλώσει πως θα παντρεύονταν κατά την περυσινή τελετή, ωστόσο απέσυραν τις αιτήσεις τους. 

 

#109年聯合婚禮臉書活動開跑囉! #分享送好禮_票選最佳新人 #愛你愛妳_永結同心...

Posted by 中華民國陸軍 on Monday, 26 October 2020

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian χιλιάδες ζευγάρια παντρεύτηκαν από πέρυσι που νομιμοποιήθηκε ο γάμος μεταξύ ομοφύλων. Παρότι η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό, τα ομόφυλα ζευγάρια δεν χαίρουν πλήρους ισότητας.

 

Ταϊβάν: Ομόφυλα ζευγάρια θα παντρευτούν σε μαζική τελετή του στρατού - Για πρώτη φορά στην ιστορία
H Wang Yi και η Meng Youmei. Φωτογραφία: Republic of China Army

 

Ο γάμος πολίτη της Ταϊβάν με αλλοδαπό του ίδιου φύλου θεωρείται έγκυρος μόνο όταν ο γάμος μεταξύ ομοφύλων είναι νόμιμος και στη χώρα του. Η υιοθεσία και η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή διέπονται από αυστηρότερους κανόνες, ενώ τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά μόνο αν αυτά συνδέονται βιολογικά μαζί τους.

 

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί μία ημέρα πριν το Ταϊβάν Πράιντ στην Ταϊπέι. 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian