Στρατιωτική παρέλαση κάθε χρόνο στην Ουάσινγκτον θέλει ο Τραμπ

Στρατιωτική παρέλαση κάθε χρόνο στην Ουάσινγκτον θέλει ο Τραμπ Facebook Twitter
0

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θέλει να διεξάγεται κάθε χρόνο μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον για να επιδεικνύεται η στρατιωτική δύναμη των ΗΠΑ, όπως έκανε γνωστό την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

«Ο πρόεδρος Τραμπ είναι απόλυτα αλληλέγγυος προς τους στρατιωτικούς που διακινδυνεύουν τη ζωή τους καθημερινά για να εγγυώνται την ασφάλεια της χώρας. Ζήτησε από το υπουργείο Άμυνας να μελετήσει τη δημιουργία μιας τελετής κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι Αμερικανοί θα μπορούν να εκφράσουν την αναγνώρισή τους» στις ένοπλες δυνάμεις, δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που δημοσίευσε πρώτη η εφημερίδα Washington Post.

Ο Τραμπ είχε αναφερθεί στην ιδέα να γίνεται μια μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Ουάσινγκτον ήδη πριν εκλεγεί και δήλωσε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από τη στρατιωτική παρέλαση που παρακολούθησε τη 14η Ιουλίου στη Γαλλία, όπου τον υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ειδικότερα, είχε αναφερθεί προεκλογικά στην ιδέα να γίνεται παρέλαση στην Ουάσινγκτον την 4η Ιουλίου, την ημέρα της αμερικανικής εθνικής εορτής.

Η πρωτοβουλία του προέδρου προκάλεσε αμέσως αντιδράσεις από πλευράς των επικριτών του, που συνέκριναν τη συμπεριφορά του με εκείνες ηγετών αυταρχικών καθεστώτων.

«Τι παράλογη κατασπατάληση χρήματος! Ο Τραμπ συμπεριφέρεται περισσότερο σαν δικτάτορας παρά σαν πρόεδρος», έκρινε ο κοινοβουλευτικός των δημοκρατικών Τζιμ ΜακΓκόβερν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Washington Post, ο Τραμπ ζήτησε από τον υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις και τον επικεφαλής του αμερικανικού γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας στρατηγό Τζόζεφ Ντάνφορντ να εξετάσουν αυτή την προοπτική κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Πεντάγωνο τη 18η Ιανουαρίου.

«Το φύλλο πορείας έλεγε: θέλω μια παρέλαση σαν αυτή της Γαλλίας», εξήγησε ένας αξιωματικός του αμερικανικού στρατού μιλώντας στην Post και πρόσθεσε ότι η εκτέλεση της προεδρικής διαταγής ανατέθηκε «στα ανώτατα κλιμάκια του στρατού».

Ωστόσο μια πηγή προσκείμενη στην προεδρία επισήμανε στην εφημερίδα ότι οι σχεδιασμοί για την παρέλαση βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της εξέτασης ιδεών και τίποτε δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αντίποινα σχετικά με την απειλή του Τραμπ για δασμούς 100%

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τις ΗΠΑ για αντίποινα μετά την απειλή του Τραμπ για δασμούς 100%

«Αν οι Ηνωμένες Πολιτείες επιμείνουν στον λάθος δρόμο, η Κίνα θα λάβει αποφασιστικά μέτρα για να προστατεύσει τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντά της», δήλωσε εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου
LIFO NEWSROOM
Ιαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Διεθνή / Ίαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Ο 48χρονος, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή σε βρετανική φυλακή για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών, εντοπίστηκε με σοβαρά τραύματα και υπέκυψε επί τόπου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

Διεθνή / ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

«Πολλοί τραυματίες και αυτόπτες μάρτυρες έτρεξαν προς κοντινές επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες για να βρουν καταφύγιο από τους πυροβολισμούς», ανέφερε το Γραφείο του Σερίφη
LIFO NEWSROOM
Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM