Στο τέταρτο στάδιο καρκίνου ο Γκάνθερ από Τα Φιλαράκια: «Μην τα παρατάτε»

Στο τέταρτο στάδιο καρκίνου ο Γκάνθερ από Τα Φιλαράκια: «Μην τα παρατάτε» Facebook Twitter
Ο James Michael Tyler εμφανίστηκε μέσω Zoom στο reunion των Friends.
0

Ο Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ, που έγινε γνωστός από τον ρόλο του Γκάνθερ στα Φιλαράκια, αποκάλυψε την μάχη του με τον καρκίνο του προστάτη. 

Ο 59χρονος ηθοποιός, που υποδυόταν τον ιδιοκτήτη του Central Perk και αιώνια ερωτευμένο με την Ρέιτσελ, διαγνώστηκε με καρκίνο το 2018, όταν στη διάρκεια κάποιων εξετάσεων ρουτίνας, έμαθε ότι είχε προχωρημένο καρκίνο του προστάτη που είχε κάνει μετάσταση στα οστά. Μετά από μάχη τριών ετών, είπε πως ο καρκίνος  βρίσκεται πλέον στο τέταρτο στάδιο.

Όπως εξήγησε, έκανε ορμονοθεραπεία που «λειτούργησε καταπληκτικά» για περίπου ένα χρόνο. Αλλά «ακριβώς στην περίοδο της πανδημίας πέρυσι», ο καρκίνος «εξελίχθηκε» και εξαπλώθηκε σε όλο το σώμα του, επηρεάζοντας την σπονδυλική του στήλη και οδηγώντας σε παράλυση του κάτω μέρους του σώματός του. Αυτή τη στιγμή υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες. 

Ο Τζέιμς Μάικλ Τάιλερ είχε εμφανιστεί μέσω βίντεο στο reunion των Friends, πριν ένα μήνα. Ο ίδιος υποδύθηκε τον Γκάνθερ για δέκα χρόνια στην διάσημη τηλεοπτική σειρά και, όπως εξήγησε, ήθελε να συμμετέχει στο σπέσιαλ επεισόδιο, ακόμη κι εξ αποστάσεως. 

«Ήθελα να είμαι μέρος από όλο αυτό, και αρχικά θα βρισκόμουν στη σκηνή μαζί τους, συμμετέχοντας σε όλους τους εορτασμούς. Για να είμαι ειλικρινής, ήταν γλυκόπικρο. Χάρηκα πολύ που με συμπεριέλαβαν. Ήταν απόφασή μου να μην συμμετέχω με φυσική παρουσία, αλλά μέσω Zoom, κυρίως επειδή δεν ήθελα να ψυχοπλακώσω τον κόσμο, κατάλαβες;», είπε στην εκπομπή Today. «Δεν ήθελα να είμαι τύπου, "Α, παρεμπιπτόντως, ο Γκάνθερ έχει καρκίνο"», πρόσθεσε. 

Όπως λέει, στόχος του πλέον είναι να «βοηθήσει να σωθεί έστω μια ζωή κοινοποιώντας αυτά τα νέα» και καλώντας τον κόσμο να κάνει προσυμπτωματικό έλεγχος του καρκίνου του προστάτη, για να εντοπίσει νωρίς την ασθένεια. 

«Υπάρχουν και άλλες επιλογές διαθέσιμες στους άντρες, αν το αντιληφθούν νωρίτερα από εμένα. Την επόμενη φορά που θα πας για μια απλή εξέταση ή ετήσιο έλεγχο, σε εκλιπαρώ να ρωτήσεις σχετικά τον γιατρό σου. Είναι εύκολα ανιχνεύσιμο. Αν εξαπλωθεί από τον προστάτη στα οστά, γίνεται πιο δύσκολο να το διαχειριστείς», σημείωσε. 

Και κατέληξε: «Για πολλούς άντρες, αν το δουν νωρίς, θεραπεύεται εύκολα. Δεν θέλω ο κόσμος να περάσει ό,τι πέρασα εγώ. Δεν είναι καθόλου εύκολη διαδικασία. Προσωπικά, με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο σημαντική είναι η κάθε μέρα. Μην τα παρατάτε. Συνεχίστε να αγωνίζεστε και να έχετε στόχους». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ