Στο στόχαστρο των ρωσικών αρχών το Netflix για «γκέι προπαγάνδα»

Στο στόχαστρο των ρωσικών αρχών το Netflix για «γκέι προπαγάνδα» Facebook Twitter
0

Οι ρωσικές αρχές φέρονται να ερευνούν το Netflix αφού ένας δημόσιος αξιωματούχος κατηγόρησε την πλατφόρμα για παραβίαση του ομοφοβικού νόμου περί «γκέι προπαγάνδας».

Το τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών της Μόσχας εξετάζει καταγγελία που υπέβαλε η Όλγα Μπαράνετς, η «δημόσια επίτροπος για την προστασία των οικογενειών», κατά του Netflix, εντός 30 ημερών, σύμφωνα με το Reuters. Η Μπαράνετς φαίνεται να διαφωνεί με το Netflix που μεταδίδει περιεχόμενο με θέμα LGBT με σήμανση «16+».

Όπως είπε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Vedomosti η «πολύχρωμη συλλογή ταινιών και τηλεοπτικών σειρών του Netflix μιλά για τη ζωή των γκέι, των λεσβιών, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσέξουαλ».

Η κατακριτέα νομοθεσία, η οποία υπογράφθηκε από τον Πούτιν το 2013, απαγορεύει την «προώθηση μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων» σε οποιονδήποτε κάτω των 18 ετών. Οι παραβάτες αντιμετωπίζουν πρόστιμα ή 15 χρόνια φυλάκιση.

Εάν διαπιστωθεί παραβίαση του νόμου, το Vedomosti σημειώνει ότι στο Netflix θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως και εκατομμυρίων ρουβλιών ή προσωρινή αναστολή των υπηρεσιών του.

Προς το παρόν δεν είναι σαφές από τις αναφορές ποιο περιεχόμενο LGBT+ στο Netflix επισήμανε ειδικά η Μπαράνετς  για έρευνα. Ωστόσο, ανώνυμη πηγή του Netflix είπε στο Vedomosti ότι η πλατφόρμα πραγματοποίησε εσωτερική αναθεώρηση και δεν βρήκε περιεχόμενο με θέμα LGBT με σήμανση 16+.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, δικαστήριο της Μόσχας επέβαλε πρόστιμο στο ρωσικό μουσικό κανάλι Muz-TV για παραβίαση του νόμου για την «γκέι προπαγάνδα», καθώς έδειξε γυμνόστηθους άνδρες και άνδρες με φορέματα.

Με πληροφορίες pinknews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ