Στο Ισραήλ σήμερα Μέτσολα και φον ντερ Λάιεν

Στο Ισραήλ σήμερα Μέτσολα και φον ντερ Λάιεν Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Στο Ισραήλ μεταβαίνουν σήμερα, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Οι δύο αξιωματούχοι μεταβαίνουν σήμερα στο Ισραήλ για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της Χαμάς και να συναντηθούν με την ισραηλινή ηγεσία, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Εντείνεται ο πόλεμος στο Ισραήλ

Την ίδια ώρα η κατάσταση στο Ισραήλ εντείνεται με τις ισραηλινές δυνάμεις να στέλνουν τελεσίγραφο 24ωρων για την εκκένωση του βόρειου τμήματος της Γάζας. Το Ισραήλ εξέδωσε εντολή εκκένωσης για 1,1 εκατ. κατοίκους της Γάζας μέσα στο επόμενο 24ωρο, γεγονός που ενισχύει τις πληροφορίες για επικείμενη χερσαία επίθεση του Ισραήλ στον θύλακα.

Από την πλευρά του τα Ηνωμένα Έθνη καλούν το Ισραήλ να ανακαλέσουν την εντολή αυτή λέγοντας ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, ανέφερε σε δήλωσή του στο X ότι μετέφερε το κέντρο επιχειρήσεων και το διεθνές προσωπικό της στο νότιο τμήμα της Γάζας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM
ΣΤΙΒΕΝ ΚΟΛΜΠΕΡΤ ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΤΩΝ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Στίβεν Κόλμπερτ: Θα γράψει νέα ταινία στον κόσμο του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» μετά το τέλος του Late Show

Η νέα ταινία αναμένεται να προσφέρει στους θαυμαστές μια φρέσκια ματιά σε ιστορίες που δεν είχαν δει το φως της μεγάλης οθόνης, συνδέοντας αρμονικά το παλιό με το νέο σύμπαν της Μέσης Γης
THE LIFO TEAM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Γιατί ο Νετανιάχου ελπίζει ότι η καταστροφή του Ιράν θα αναβαθμίσει την εικόνα του;

Η πλειονότητα των Ισραηλινών συνεχίζει να στηρίζει τον πόλεμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, η πολιτική και προσωπική τύχη του πρωθυπουργού εξαρτάται από την έκβαση της σύγκρουσης
THE LIFO TEAM