Στις 11 Δεκεμβρίου η κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit

Στις 11 Δεκεμβρίου η κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για το Brexit Facebook Twitter
0

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου θα ψηφίσει το βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία Brexit η οποία επισφραγίστηκε χθες στις Βρυξέλλες.

Η Βουλή των Κοινοτήτων «θα αποφασίσει αν θέλει ή όχι να ανταποκριθούμε στην ψήφο του βρετανικού λαού», που αποφάσισε το Brexit, δήλωσε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι κατά τη διάρκεια συζήτησης στο Κοινοβούλιο όπου προσπάθησε να πείσει τους βουλευτές να στηρίξουν τη συμφωνία, η οποία έχει γίνει δεκτή με μεγάλο σκεπτικισμό.

Η βουλή θα έχει συνολικά πέντε μέρες συζήτησης πριν ψηφίσει, ανέφερε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η Τερέζα Μέι προειδοποίησε ότι η Βρετανία θα ωθηθεί στο άγνωστο εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία για το Brexit που διαπραγματεύτηκε εκείνη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που βουλευτές από όλα τα κόμματα διατυπώνουν επικρίσεις για το κείμενο αυτό.

«Δεν υπάρχει καμία καλύτερη συμφωνία. Μπορούμε να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προχωρήσουμε οικοδομώντας ένα λαμπρότερο μέλλον... ή το κοινοβούλιο μπορεί να επιλέξει να απορρίψει αυτήν τη συμφωνία και να πάμε πίσω στο μηδέν», είπε η Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων. «Κανείς δεν γνωρίζει τί θα μπορούσε να συμβεί εάν αυτή η συμφωνία δεν εγκριθεί. Θα άνοιγε την πόρτα σε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται», πρόσθεσε. 

Η συμφωνία, η οποία έγινε ευμενώς δεκτή από το χρηματιστήριο του Λονδίνου, προβλέπει μεταβατική περίοδο 21 μηνών μετά το Brexit της 29ης Μαρτίου 2019, κατά την διάρκεια της οποίας τίποτε δεν αλλάζει ανάμεσα στις δύο πλευρές και μπορεί να παραταθεί μέχρι το 2022.

Η Τερέζα Μέι έχει προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι εάν απορρίψουν τη συμφωνία για το Brexit, η Βρετανία θα μπορούσε να έλθει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς καμία συμφωνία, κάτι που οι επιχειρήσεις φοβούνται πως θα έπληττε την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΕΣ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε τις κόρες του Άντριου στο Royal Ascot παρά το σκάνδαλο Έπσταϊν

Παρότι οι δύο πριγκίπισσες δεν θα συμμετάσχουν στις πασχαλινές εκδηλώσεις της βασιλικής οικογένειας, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται πως προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες
THE LIFO TEAM
ΧΕΛΩΝΑ ΑΠΑΤΗ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Διεθνή / Πώς η γηραιότερη χελώνα στον κόσμο εμπλέκεται σε απάτη με κρυπτονομίσματα;

Ένας fake λογαριασμός στην πλατφόρμα Χ, που παρίστανε τον κτηνίατρο του Τζόναθαν, προκάλεσε παγκόσμια σύγχυση διαδίδοντας ψευδώς τον θάνατό του και ζητώντας δωρεές σε κρυπτονομίσματα
THE LIFO TEAM