Στην Σεούλ έχουν δρόμους που καθαρίζονται μόνοι τους

Στην Σεούλ έχουν δρόμους που καθαρίζονται μόνοι τους -Οι δύο λόγοι Facebook Twitter
0

Ένα διαφορετικό τρόπο έχει εφαρμόσει Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ σε δρόμους της πόλης προκειμένου να λύσει σειρά ζητημάτων.

Μικρές συσκευές ψεκασμού έχουν κεντρικά σημεία δρόμων έχοντας διττό ρόλο: να δροσίζει εν μέσω καύσωνα, αλλά και να μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Συγκεκριμένα, οι συσκευές έχουν τοποθετηθεί στις διαχωριστικές λωρίδες λειτουργούν από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Για το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, οι ψεκασμοί επιχειρούν να μειώσουν τη θερμοκρασία της ασφάλτου, συμβάλλοντας και στον περιορισμό της συνολικής θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας.

Τους άλλους μήνες –Απρίλιο, Μάιο, Οκτώβριο, οι ψεκαστήρες λειτουργούν για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το μικροσωματίδια που δημιουργούνται από την επαφή των ελαστικών στο οδόστρωμα κολλούν λόγω του νερού στην άσφαλτο και έτσι δεν διαχέονται στην ατμόσφαιρα.

«Ο ψεκασμός νερού στις επιφάνειες του δρόμου, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του δρόμου και στον μετριασμό της λεπτής σκόνης που δημιουργείται από τη φθορά των ελαστικών», είχε αναφέρει τον περασμένο Απρίλιο ένας αξιωματούχος της πόλης της Σεούλ.

Να σημειωθεί ότι η ρύπανση από τη φθορά των ελαστικών αυτοκινήτων μπορεί να είναι 1.000 φορές χειρότερη από τις εκπομπές καυσαερίων, όπως αναφέρει έρευνα του Παγκόσμιου Ανεξάρτητου Οργανισμού «Analytics Emissions».
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM