Στη φυλακή για διαφθορά πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ

Στη φυλακή για διαφθορά πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Facebook Twitter
0

Το ανώτατο δικαστήριο του Ισραήλ απάλλαξε σήμερα τον πρώην πρωθυπουργό Εχούντ Όλμερτ από την καταδικαστική απόφαση για διαφθορά σε μία υπόθεση, επιβεβαίωσε όμως  την καταδίκη του για δεύτερη υπόθεση διαφθοράς μειώνοντας την ποινή του σε φυλάκιση 18 μηνών χωρίς αναστολή. Ο Εχούντ Όλμερτ θα είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος της κυβέρνησης στο Ισραήλ που θα φυλακιστεί στη χώρα του.

Ο Όλμερτ, πρωθυπουργός από το 2006 έως το 2009, είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως το 2014 για δύο κατηγορίες διαφθοράς σε φυλάκιση έξι ετών χωρίς αναστολή.

Το ανώτατο δικαστήριο με την σημερινή του απόφαση έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις σε μια από τις υποθέσεις δωροδοκίας απαλλάσσοντας τον κατηγορούμενο από τη μια κατηγορία, ενώ μείωσε σε φυλάκιση 18 μηνών την ποινή του στη δεύτερη κατηγορία, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Kol Yisrael.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή ενώ κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ–Ιράν

Εξετάζεται και η ανάπτυξη πολεμικών πλοίων ικανών να αναχαιτίζουν βαλλιστικούς πυραύλους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου
LIFO NEWSROOM
Η Τουρκία ανακοίνωσε τον θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Τουρκία ανακοίνωσε τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό της – Αντέδρασε το ΥΠΕΞ

Η Τουρκία με την κόκκινη γραμμή στον χάρτη τέμνει το Αιγαίο στη μέση διεκδικώντας αντίστοιχη υφαλοκρηπίδα, ενώ αγνοεί το Δίκαιο της Θάλασσας και τα κυριαρχικά δικαιώματα των ελληνικών νησιών.
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο η συμμαχία AUKUS: Οι ΗΠΑ κάνουν πίσω για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια προς Αυστραλία

Η συμφωνία AUKUS για μεταφορά πυρηνοκίνητων υποβρυχίων από ΗΠΑ προς Αυστραλία επανεξετάζεται από το Πεντάγωνο, με πολιτικές και στρατιωτικές εντάσεις να φουντώνουν
LIFO NEWSROOM