Σουηδία: Διαδηλωτές έκαψαν ξανά αντίτυπο του κορανίου μπροστά από το κοινοβούλιο

Σουηδία: Δύο άνδρες έκαψαν αντίτυπο του κορανίου μπροστά από το Κοινοβούλιο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αντίτυπο του κορανίου έκαψαν δύο άνδρες έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης. 

Οι δύο άνδρες, ο Σαλουάν Μομίκα και ο Σαλουάν Μαζέμ, είναι οι ίδιοι που έκαψαν το κοράνι ξανά σε συγκέντρωση τον περασμένο Ιούνιο, εκείνη τη φορά μπροστά στο μεγάλο τέμενος της Στοκχόλμης. 

Οι βεβηλώσεις του κορανίου κατά τη διάρκεια του έτους έχουν δημιουργήσει ένταση στις διπλωματικές σχέσεις στη Μέση Ανατολή. Υπενθυμίζεται, ότι η Σουηδία πήρε το «πράσινο» φως για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στις 10 Ιουλίου. 

Πάντως, ως αποτέλεσμα της ασέβειας ως προς το κοράνι, στη Βαγδάτη, εκατοντάδες Ιρακινοί εισέβαλαν και πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη. Η Σουηδή πρεσβευτής απελάθηκε από το Ιράκ και το Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα δεχθεί νέο πρεσβευτή της σκανδιναβικής χώρας στο έδαφός της.

Η Σουηδία έδωσε εντολή στις 27 Ιουλίου σε 15 κρατικά σώματα και υπηρεσίες να «εντατικοποιήσουν τις εργασίες τους», υπό την αιγίδα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Καίνε το κοράνι και στη Δανία

Χθες, η γειτονική Δανία ανακοίνωσε ότι θέλει να περιορίσει πιθανές νέες διαδηλώσεις όπου σχεδιάζεται βεβήλωση του κορανίου, επικαλούμενη προβλήματα ασφαλείας που ενέχουν αυτές.

Σύμφωνα με το δανέζικο υπουργείο Εξωτερικών, οι διαδηλώσεις έχουν «φθάσει σε ένα επίπεδο όπου η Δανία, σε πολλές περιοχές του κόσμου, θεωρείται χώρα που διευκολύνει την προσβολή και την υποτίμηση πολιτισμών, θρησκειών και παραδόσεων άλλων χωρών».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM