Σουηδία: Διαδηλωτές έκαψαν ξανά αντίτυπο του κορανίου μπροστά από το κοινοβούλιο

Σουηδία: Δύο άνδρες έκαψαν αντίτυπο του κορανίου μπροστά από το Κοινοβούλιο Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Αντίτυπο του κορανίου έκαψαν δύο άνδρες έξω από το κοινοβούλιο της Σουηδίας στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης. 

Οι δύο άνδρες, ο Σαλουάν Μομίκα και ο Σαλουάν Μαζέμ, είναι οι ίδιοι που έκαψαν το κοράνι ξανά σε συγκέντρωση τον περασμένο Ιούνιο, εκείνη τη φορά μπροστά στο μεγάλο τέμενος της Στοκχόλμης. 

Οι βεβηλώσεις του κορανίου κατά τη διάρκεια του έτους έχουν δημιουργήσει ένταση στις διπλωματικές σχέσεις στη Μέση Ανατολή. Υπενθυμίζεται, ότι η Σουηδία πήρε το «πράσινο» φως για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στις 10 Ιουλίου. 

Πάντως, ως αποτέλεσμα της ασέβειας ως προς το κοράνι, στη Βαγδάτη, εκατοντάδες Ιρακινοί εισέβαλαν και πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη. Η Σουηδή πρεσβευτής απελάθηκε από το Ιράκ και το Ιράν άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα δεχθεί νέο πρεσβευτή της σκανδιναβικής χώρας στο έδαφός της.

Η Σουηδία έδωσε εντολή στις 27 Ιουλίου σε 15 κρατικά σώματα και υπηρεσίες να «εντατικοποιήσουν τις εργασίες τους», υπό την αιγίδα των υπηρεσιών ασφαλείας.

Καίνε το κοράνι και στη Δανία

Χθες, η γειτονική Δανία ανακοίνωσε ότι θέλει να περιορίσει πιθανές νέες διαδηλώσεις όπου σχεδιάζεται βεβήλωση του κορανίου, επικαλούμενη προβλήματα ασφαλείας που ενέχουν αυτές.

Σύμφωνα με το δανέζικο υπουργείο Εξωτερικών, οι διαδηλώσεις έχουν «φθάσει σε ένα επίπεδο όπου η Δανία, σε πολλές περιοχές του κόσμου, θεωρείται χώρα που διευκολύνει την προσβολή και την υποτίμηση πολιτισμών, θρησκειών και παραδόσεων άλλων χωρών».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Διεθνή / «Δεν θυμάμαι τίποτα»: Θύμα του Έπσταϊν καταγγέλλει ότι έπεσε θύμα βιασμού μετά από χορήγηση ναρκωτικών

«Προσπάθησε ξανά να μου κατεβάσει το τζιν, και του είπα 'όχι, όχι, είμαι στην περίοδο μου', και μου απάντησε: 'Δεν χρειάζεται να μου λες ψέματα», θυμάται
THE LIFO TEAM
Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η ταινία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM