Σον Πεν: Συμφωνία με τον δήμο της Κρακοβίας για να βοηθήσει Ουκρανούς πρόσφυγες

Ο Σον Πεν υπέγραψε συμφωνία με την πόλη της Κρακοβίας για να βοηθήσει τους Ουκρανούς πρόσφυγες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA/Αρχείο
0

Συμφωνία με τον δήμο της Κρακοβίας στην Πολωνία υπέγραψε σήμερα ο ηθοποιός Σον Πεν, ώστε το φιλανθρωπικό ίδρυμά του, το CORE, να παράσχει βοήθεια στους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Η οργάνωση του Σον Πεν θα δώσει στη δημοτική αρχή την τεχνογνωσία που απέκτησε σε άλλες, παρόμοιες δράσεις και θα ανοίξει ένα γραφείο στην πόλη, μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο PAP.

Το πρόγραμμα της οργάνωσης περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δραστηριότητες, την οργάνωση εργαστηρίων αλλά και τη χρηματοδότηση των έργων ανακαίνισης ακατοίκητων κτιρίων όπου θα φιλοξενηθούν πενήντα πρόσφυγες.

Ο Σον Πεν είχε βρεθεί στο Κίεβο στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την κατάσταση στην Ουκρανία. Είχε ήδη επισκεφθεί τη χώρα αυτή τον Νοέμβριο και είχε συναντηθεί με στρατιωτικούς.

Ο 61χρονος βραβευμένος ηθοποιός γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ για τα στούντιο Vice, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Με πληροφορίες του AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM