Sold out το συνέδριο των Σατανιστών στη Βοστώνη- Έσκισαν τη Βίβλο

Sold out το συνέδριο των Σατανιστών στη Βοστώνη- Έσκισαν τη Βίβλο Facebook Twitter
Φωτ.: NYP
0

Sold out με πάνω από 800 άτομα, ήταν το ετήσιο συνέδριο SatanCon, το συνέδριο δηλαδή που διοργανώνουν οι Σατανιστές και το οποίο ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα στη Βοστώνη. 

Όπως ήταν αναμενόμενο εκατοντάδες άτομα εμφανίστηκαν για να διαμαρτυρηθούν για το «διαβολικό γεγονός» με πλακάτ που έγραφαν «Ο Σατανάς ΔΕΝ έχει δικαιώματα!» και «Η φωτιά της κόλασης περιμένει!». Στους διαδηλωτές ήταν Καθολικοί και μέλη της λευκής εθνικιστικής ομάδας Patriot Front, σύμφωνα με την Boston Herald.

Γιορτάζοντας τη δέκατη επέτειό του, το αμφιλεγόμενο συνέδριο των Σατανιστών διοργανώνεται από το The Stanic Temple που εδρεύει στο Σάλεμ.

Οι οπαδοί αυτοί του Σατανισμού δεν λατρεύουν τον Σατανά της Βίβλου ως θεότητα, αντίθετα χρησιμοποιούν σατανικές εικόνες για να «απορρίψου την τυραννική εξουσία» και να προωθήσουν τον διαχωρισμό εκκλησίας και του κράτους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του The Satanic Temple.

Sold out το συνέδριο των Σατανιστών στη Βοστώνη Facebook Twitter
Φωτ.: ΝΥP

Διαμαρτυρίες κατά του συνεδρίου των Σατανιστών

Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν εν μέσω αναφορών για ένα βίντεο που δείχνει μέλη των Σατανιστών να σκίζουν σελίδες μιας Βίβλου και να καταστρέφουν μια σημαία με τη «Λεπτή Μπλε Γραμμή», η οποία κυματίζει προς υποστήριξη της επιβολής του νόμου, σύμφωνα με το Καθολικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ένας διαδηλωτής κρατούσε ένα πανό που έγραφε «Ο Σατανάς ΔΕΝ έχει δικαιώματα!» ενώ ένας άλλος φώναζε «Μην εξαπατάσθε! Ομοφυλόφιλοι, δολοφόνοι μωρών, ειδωλολάτρες, άπιστοι, ψεύτες, μέθυσοι, κουτσομπόληδες, δειλοί, κλέφτες, χλευαστές, πόρνοι: Η κόλαση περιμένει».

Το συνέδριο των Σατανιστών SatanCon αφιέρωσε συγκεκριμένα τις φετινές εκδηλώσεις στη δήμαρχο της Βοστώνης Michelle Wu, την οποία η ομάδα μήνυσε επειδή αρνήθηκε να τους επιτρέψει να κάνουν μια εναρκτήρια προσευχή πριν από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Sold out το συνέδριο των Σατανιστών στη Βοστώνη Facebook Twitter
Φωτ.: ΝΥP

Την Παρασκευή πάνω από 100 Καθολικοί διαδήλωσαν έξω από τον χώρο του συνεδρίου των Σατανιστών, το Marriott Copley Place.

Η Αρχιεπισκοπή της Βοστώνης δημοσίευσε προηγουμένως μια επιστολή ζητώντας από τους Καθολικούς της Μασαχουσέτης «να μην οργανώσουν ή να ενθαρρύνουν άλλους να πάνε στην εκδήλωση για να διαμαρτυρηθούν», αν και οι άνθρωποι «ανησυχούν για μια τέτοια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στη Βοστώνη», ανέφερε το MassLive.

Sold out το συνέδριο των Σατανιστών στη Βοστώνη Facebook Twitter
Φωτ.: ΝΥP

Το θέμα αυτού Το SatanCon του έτους ήταν το «Hexennacht in Boston», που μεταφράζεται σε Νύχτα μαγισσών και στο συνέδριο του Σαββάτου υπήρχε πάνελ με θέμα «Αποδομώντας τη θρησκευτική σου ανατροφή», «Αμαρτίες της σάρκας: Σατανισμός και ευχαρίστηση».

Το SatanCon ολοκληρώνεται σήμερα το απόγευμα.

«Δεν λατρεύουμε κανέναν, Θεό ή διάβολο» λένε οι Σατανιστές

Οι διοργανωτές της ομάδας έχουν βαπτίσει την τριήμερη εκδήλωση ως τη «μεγαλύτερη σατανική συγκέντρωση στην ιστορία» και το συνέδριο περιλελάμβανε παρουσιάσεις, τελετουργίες και μια «Σατανική Αγορά».

Οι διοργανωτές απάντησαν στις διαμαρτυρίες λέγοντας πώς τους έχουν παρεξηγήσει. «Δεν λατρεύουμε κανέναν, Θεό ή διάβολο. Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχουν», δήλωσε ο Dex Desjardins, διοργανωτής του SatanCon.

Sold out το συνέδριο των Σατανιστών στη Βοστώνη Facebook Twitter
Φωτ.: ΝΥP

Οι διοργανωτές λένε ότι δεν κάνουν κάτι κακό. Οι θεμελιώδεις αρχές της θρησκείας απαιτούν συμπόνια και ενσυναίσθηση.

«Ο ακτιβισμός, η προσπάθεια να υποστηριχθεί ο διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους είναι σίγουρα πολύ ψηλά στη λίστα μας», είπε ο Desjardins.

Sold out το συνέδριο των Σατανιστών στη Βοστώνη Facebook Twitter
Φωτ.: ΝΥP

Οι παρευρισκόμενοι είπαν ότι ήταν εκεί για να δικτυωθούν, να βρουν τον εαυτό τους, να αγαπήσουν και να βρεθούν με ανθρώπους που μοιράζονται τις πεποιθήσεις τους, αλλά οι διαδηλωτές έξω είχαν διαφορετική άποψη για το τι συμβαίνει μέσα.

«Προσευχόμαστε για αυτούς», είπε ένας διαδηλωτής. «Τους αγαπάμε και προσευχόμαστε για αυτούς και θέλουμε να ξέρουν ότι ο Θεός τους αγαπά».

Sold out το συνέδριο των Σατανιστών στη Βοστώνη Facebook Twitter
Φωτ.: ΝΥP
Sold out το συνέδριο των Σατανιστών στη Βοστώνη Facebook Twitter
Φωτ.: ΝΥP

Με πληροφορίες του Newsweek/CBS/NewYorkPost

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Διεθνή / Γάζα: 41 νεκροί σε μια ημέρα από Ισραηλινά πυρά καθώς συνεχίζεται η εντολή εκκένωσης

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, πέντε άτομα πέθαναν από ασιτία το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας στους 404 τον συνολικό αριθμό όσων έχουν χάσει τη ζωή τους από την πείνα μέσα στους 23 μήνες πολέμου
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Διεθνή / Σκάνδαλο στη Washington Post: Ο εκδότης υποστήριζε μυστικά τον Μπόρις Τζόνσον

Αποκαλυπτικά έγγραφα δείχνουν ότι ο εκδότης της Washington Post, Γουίλ Λιούις, παρείχε μυστικές πολιτικές συμβουλές στον Μπόρις Τζόνσον κατά την πρωθυπουργία του, εγείροντας ερωτήματα για την ανεξαρτησία του και την εμπλοκή των μέσων ενημέρωσης στην πολιτική
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Διεθνή / Ο Τραμπ χαρακτηρίζει τη Ρόζι Ο’Ντόνελ «απειλή για την ανθρωπότητα» - Aπειλές για την ιθαγένειά της

Η Ρόζι Ο’Ντόνελ αποκαλύπτει γιατί δεν ταξίδεψε στις ΗΠΑ για την αποφοίτηση της κόρης της, τις απειλές του Τραμπ να της αφαιρέσει την ιθαγένεια και τις δηλώσεις του για «απειλή της ανθρωπότητας»
LIFO NEWSROOM
Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Διεθνή / Νεπάλ: «Βγήκαμε με σαγιονάρες και πιτζάμες μέσα στο δάσος» λέει η Ελληνίδα βολεϊμπολίστρια που είναι εγκλωβισμένη στη χώρα

Η αθλήτρια βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, όταν βγήκε στο μπαλκόνι και είδε να σπάνε αυτοκίνητα με φτυάρια και να πετάνε γκαζάκια
LIFO NEWSROOM
Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Διεθνή / Χάος στη Γαλλία: Πάνω από 200 συλλήψεις και φωτιές στο Παρίσι - Τι είναι το κίνημα «Μπλοκάρουμε τα Πάντα»

Πάνω από 200 συλλήψεις στο Παρίσι, φωτιές, μπλοκαρισμένοι δρόμοι και σιδηρόδρομοι, καθώς οι πολίτες ξεσηκώνονται κατά του Μακρόν μετά την κατάρρευση της κυβέρνησης Μπαϊρού
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Διεθνή / Τουρκία: Έτοιμος για επιστροφή ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου - Κρίση τους κεμαλιστές

Ο Κιλιτσντάρογλου ενδέχεται να αναλάβει τον έλεγχο του CHP μετά την κρίση με τις εκλογές του 2023, ενώ η νυν διοίκηση και τα ΜΜΕ προκαλούν ένταση και αναστάτωση ενόψει της ακρόασης στις 15 Σεπτεμβρίου
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Διεθνή / Η Ρωσία τεστάρει τα όρια του ΝΑΤΟ στην Πολωνία: Πρωτοφανές συμβάν με συμμαχικά μαχητικά να καταρρίπτουν ρωσικά drone

Η Πολωνία ενεργοποίησε το Άρθρο 4 του ΝΑΤΟ μετά την παραβίαση του εναέριου χώρου της από 19 ρωσικά drones. Διεθνής κατακραυγή, φόβοι για κλιμάκωση και ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας της Συμμαχίας.
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Είναι ακόμα το ίδιο άτομο παρά την απομάκρυνση από τη βασιλική ζωή, λένε πηγές

Ο 40χρονος βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Βρετανία και πραγματοποιεί επισκέψεις στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που εξακολουθεί να στηρίζει από τότε που αποχώρησε από τα βασιλικά του καθήκοντα το 2020
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Διεθνή / Ο Τραμπ ζητά από την ΕΕ δασμούς 100% σε Ινδία και Κίνα για να πιεστεί ο Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο

Η κίνηση του Αμερικανού προέδρου έρχεται στον απόηχο της συνόδου κορυφής στην Κίνα, όπου Πούτιν, Σι Τζινπίνγκ και Ναρέντρα Μόντι εμφανίστηκαν με κοινό μέτωπο απέναντι στη Δύση
LIFO NEWSROOM