Αυξήθηκαν οι λάτρεις του Σατανισμού μέσα σε μία δεκαετία- Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις άλλες θρησκείες

Satanism and devil worship is on the rise, according to census data Facebook Twitter
0

Η τελευταία δεκαετία για τους περισσότερους Βρετανούς χαρακτηρίστηκε από το Brexit, την πανδημία, τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, την οικονομική ύφεση, την άνοδο των social media και την Adele που κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ.

Για άλλους, ωστόσο, όπως αναφέρει ο Telgraph ήταν η δεκαετία, που σημείωσαν άνοδο οι λάτρεις του Σατανά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα για τη θρησκεία, μεταξύ των πιο εκπληκτικών ευρημάτων της απογραφής του 2021 περιλαμβάνεται η ταχεία άνοδος του σατανισμού.

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Αγγλία και την Ουαλία που αυτοπροσδιορίστηκαν ως σατανιστές σημείωσε αύξηση 167% μεταξύ 2011 και 2021.

Οι ερευνητές του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) στη Βρετανία διαπίστωσαν ότι μέσα σε αυτήν την περίοδο των δέκα ετών, ο αριθμός των σατανιστών αυξήθηκε από 1.893 σε 5.054.

Ο Σατανισμός είναι μια θρησκευτική ή αντιπολιτισμική πρακτική καλύτερα, που επικεντρώνεται στη φιγούρα του Σατανά, εξηγεί ο Telegraph. Στον Χριστιανισμό και τον Ιουδαϊσμό, η φιγούρα θεωρείται ως η ενσάρκωση του απόλυτου κακού. Ιστορικά, ο Σατανισμός, ο οποίος είναι επίσης γνωστός ως λατρεία του διαβόλου, απορρίπτει τo αντίπαλο δέος του Σατανά: τον Θεό και/ή τον Ιησού Χριστό.

Ο λόγος για την άνοδο του Σατανισμού παραμένει ασαφής ακόμα. Ωστόσο, συσχετίζεται με ξεχωριστά δεδομένα του ONS που δημοσιεύθηκαν πέρυσι, τα οποία έδειχναν ξεκάθαρα ότι η ευλάβεια για τον Διάβολο ήταν σε άνοδο.

Πέρυσι, το ONS δημοσίευσε δεδομένα που αποκάλυπταν ότι το όνομα Nigel, ήταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Κανέναν μωρό που γεννήθηκε το 2020 δεν ονομάστηκε Nigel (ή, στατιστικά, δύο το πολύ).

Αυτό δεν προκαλεί προκαλεί έκπληξη, καθώς τα πιο ντεμοντέ ονόματα συχνά μειώνονται σε δημοτικότητα. Στον αντίποδα, την ίδια χρονιά, όμως, το 2020, συνολικά 15 μωρά ονομάστηκαν Εωσφόρος.

Το 2021, άλλα 15 μωρά βαφτίστηκαν Εωσφόρος. Ένα όνομα, που δεν είχε εμφανίστηκε στη λίστα μέχρι το 2016.

Σημειώνεται ότι στην απογραφή του 2011, 177.000 άνθρωποι δήλωσαν τους εαυτούς τους ως Τζεντάι στο θρήσκευμα, καθιστώντας την την έβδομη πιο δημοφιλή θρησκεία. Άλλα 6.242 άτομα απάντησαν ότι πιστεύουν στο heavy metal και 650 άτομα δηλώθηκαν ως New Age.

Στην τελευταία απογραφή, λείπουν πλέον οι Τζεντάι.

Η απογραφή του 2021 αποκάλυψε επίσης μια αύξηση του αριθμού των Ειδωλολατρών από 56.620 σε 73.733 καθώς και αύξηση του αριθμού των Ανιμιστών, που πιστεύουν ότι όλα τα φυσικά πράγματα έχουν ψυχή. Αυτοί οι πιστοί αυξήθηκαν από μόλις 541 το 2011 σε 802 το 2021.

Αντίθετα, ο αριθμός των ανθρώπων που ασκούν μαγεία στην Αγγλία και την Ουαλία μειώνεται. Η συγκεκριμένη ομάδα κατέγραψε μείωση στους πιστούς της από 1.276 σε 1.045 κατά τη διάρκεια της δεκαετίας.

Ανάλογα κινήθηκαν και οι Σαηεντολόγοι, οι οποίοι επίσης κατέγραψαν πτώσης από 2.418 σε 1.859 και τα μέλη του αποκρυφισμού από 502 σε 490.

Με πληροφορίες του Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Διεθνή / Bad Bunny: «Όλοι είναι χαρούμενοι που θα εμφανιστώ στο Super Bowl, ακόμη και το Fox News»

Η χιουμοριστική απάντηση του δημοφιλούς τραγουδιστή στην Κρίστι Νόεμ και στην απειλή ότι οι μετανάστες πρέπει να μείνουν μακριά από το Super Bowl, στην πρεμιέρα της νέας σεζόν του SNL
LIFO NEWSROOM
Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

Διεθνή / Γκρέτα Τούνμπεργκ: Την έσυραν από τα μαλλιά και την έβαλαν να φιλήσει τη σημαία του Ισραήλ

«Της έκαναν ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ως προειδοποίηση προς τους υπόλοιπους» καταγγέλλει ακτιβιστής - Νέες πληροφορίες για τις συνθήκες κράτησής της σε υψίστης ασφαλείας φυλακή στην έρημο Νεγκέβ
LIFO NEWSROOM