Σοϊγκού: Πρότεινε αύξηση της ηλικίας στράτευσης στη Ρωσία - Οι δυνάμεις μας να φτάσουν το 1,5 εκατ. στρατιώτες

Σοϊγκού: Πρότεινε αύξηση της ηλικίας στράτευσης στη Ρωσία - Οι δυνάμεις μας να φτάσουν το 1,5 εκατ. στρατιώτες Facebook Twitter
Φωτ.: EPA.
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριξε σήμερα τις προτάσεις που διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας για την αύξηση της ηλικίας στράτευσης και την αύξηση του μεγέθους των ενόπλων δυνάμεων κατά 30% και πλέον, εκτιμώντας ότι η Μόσχα πρέπει να διδαχθεί από τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην Ουκρανία και να τα διορθώσει.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, μιλώντας σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων και ο Πούτιν, πρότεινε σήμερα τη σταδιακή αύξηση της ηλικίας στράτευσης από τα 18 στα 21 και της ανώτατης ηλικίας στράτευσης από τα 27 στα 31, αλλά και την αύξηση του μάχιμου προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων από το 1.150.000 εκατομμύριο στο 1.500.000, καθώς οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να πολεμούν στην Ουκρανία τον επόμενο χρόνο.

Αυτό χρειάζεται «για να διασφαλισθεί η επίλυση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας» δήλωσε ο Σοϊγκού απευθυνόμενος προς τον Πούτιν. Είπε, επίσης ότι 695.000 από τους μαχητές πρέπει να είναι επαγγελματίες στρατιώτες με σύμβαση, σε αντίθεση με τους στρατεύσιμους που υπηρετούν υποχρεωτικά τη στρατιωτική τους θητεία.

Ο Πούτιν με διάταγμα που είχε υπογράψει μόλις αυτό το καλοκαίρι διέταξε την αύξηση του μάχιμου προσωπικού κατά 137.000 στρατιώτες από την 1η Ιανουαρίου 2023 για να φτάσει το επίπεδο των 1.150.000, ενώ έχει επίσης επιστρατεύσει περισσότερους από 300.000 εφέδρους σε μια αμφιλεγόμενη επιστράτευση για να υποστηρίξει την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και δυτικοί στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στους 10 μήνες από την έναρξη της εισβολής της Μόσχας στην Ουκρανία. Στις 21 Σεπτεμβρίου -την τελευταία φορά που ανακοινώθηκε δημόσια ένας επίσημος απολογισμός- ο Σοϊγκού είχε δηλώσει ότι 5.937 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Ρώσοι ηλικίας 18-27 ετών μπορούν να κληθούν να υπηρετήσουν την υποχρεωτική στρατιωτική τους θητεία, αν και ο Σοϊγκού και ο Πούτιν έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι στρατεύσιμοι δεν στέλνονται για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Μιλώντας στο τέλος της σύσκεψης ο Πούτιν είπε ότι συμφωνεί με τις προτάσεις του Σοϊγκού. Ο Σοϊγκού είπε επίσης ότι η Ρωσία προτίθεται να επιταχύνει τον εξοπλισμό του ρωσικού στρατού με σύγχρονα όπλα. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε η Ρωσία θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και το 2023 ενώ είπε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καταστρέφουν ενεργά το στρατιωτικό δυναμικό της Ουκρανίας και κατηγόρησε την Δύση ότι προσπαθεί να «παρατείνει» τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στην παρούσα επιστράτευση, κατά την οποία έχουν κληθεί 300.000 έφεδροι, ο Σοϊγκού είπε ότι αποτελεί μια σοβαρή δοκιμασία για την χώρα και τον στρατό, αλλά ενίσχυσε τις πολεμικές ικανότητες της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM