Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στη Γάζα - Αδιέξοδες οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στη Γάζα - Αδιέξοδες οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός Facebook Twitter
Λωρίδα της Γάζας / Φωτ.: Getty Images
0

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστίνιων μαχητών συνεχίζονται στη βόρεια και νότια Γάζα, ενώ οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η θέση του Ισραήλ σχετικά με την αμερικανική πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα παραμένει αμετάβλητη και επανέλαβε τον όρκο του να νικήσει τη Χαμάς. «Οι δυνάμεις μας επιχειρούν στη Ράφα, στη Σετζάια, παντού στη Λωρίδα της Γάζας. Δεκάδες τρομοκράτες εξοντώνονται καθημερινά. Πρόκειται για μια δύσκολη μάχη που διεξάγεται πάνω από το έδαφος, μερικές φορές σε μάχη σώμα με σώμα, αλλά και κάτω από το έδαφος» δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινος πρωθυπουργός.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας: Να εξαλείψουμε τη Χαμάς, να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους μας, να διασφαλίσουμε ότι η Γάζα δεν θα αποτελέσει ποτέ ξανά απειλή για το Ισραήλ και να επιστρέψουν οι κάτοικοί μας με ασφάλεια στα σπίτια τους στο νότο και στο βορρά» πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, δήλωσε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ αναφορικά με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας που μαίνεται εδώ και έξι μήνες.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα εξακολουθεί να είναι έτοιμο να «αντιμετωπίσει θετικά» οποιαδήποτε πρόταση κατάπαυσης του πυρός που θα τερματίζει τον πόλεμο, είπε ο Χαμντάν σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό.

Απελπιστικές οι συνθήκες για τους εκτοπισμένους Παλαιστινίους

Η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) προειδοποίησε για ολοένα και πιο «απελπιστικές» συνθήκες για τους εκτοπισμένους πολίτες εν μέσω της ανόδου της θερμοκρασίας και της συσσώρευσης σκουπιδιών και λυμάτων.

Η εκπρόσωπος της UNWRA Louise Wateridge αναφέρει ότι η καλοκαιρινή ζέστη έχει γίνει «αφόρητη» στη Γάζα, με τις οικογένειες να «ζουν κάτω από πλαστικά καλύμματα» καθώς «οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη».

Η Wateridge σημειώνει επίσης ότι οι συνθήκες υγιεινής έχουν γίνει απελπιστικές για τους εκτοπισμένους που ζουν «δίπλα σε βουνά από σκουπίδια και λύματα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τραμπ: «Ήξερα για τα Στενά του Ορμούζ, όπως και ότι ο Μπιν Λάντεν θα επιτίθετο στους Δίδυμους Πύργους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε για ακόμη μία φορά πως στο βιβλίο του, με τίτλο «The America We Deserve», είχε προβλέψει την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στους Δίδυμους Πύργους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΙΡΑΚ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / «Mission Accomplished;» - Η θριαμβολογία του 2003 που στοιχειώνει τη σημερινή σύγκρουση με το Ιράν

Η εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και η πτώση του καθεστώτος του Σαντάμ Χουσεΐν - Με αφορμή τον πόλεμο ΗΠΑ - Ιράν σήμερα, πολλοί αναλυτές βλέπουν ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στις δύο συγκρούσεις
THE LIFO TEAM