Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στη Γάζα - Αδιέξοδες οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός

Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στη Γάζα - Αδιέξοδες οι συνομιλίες για κατάπαυση πυρός Facebook Twitter
Λωρίδα της Γάζας / Φωτ.: Getty Images
0

Οι σφοδρές μάχες μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και παλαιστίνιων μαχητών συνεχίζονται στη βόρεια και νότια Γάζα, ενώ οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η θέση του Ισραήλ σχετικά με την αμερικανική πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα παραμένει αμετάβλητη και επανέλαβε τον όρκο του να νικήσει τη Χαμάς. «Οι δυνάμεις μας επιχειρούν στη Ράφα, στη Σετζάια, παντού στη Λωρίδα της Γάζας. Δεκάδες τρομοκράτες εξοντώνονται καθημερινά. Πρόκειται για μια δύσκολη μάχη που διεξάγεται πάνω από το έδαφος, μερικές φορές σε μάχη σώμα με σώμα, αλλά και κάτω από το έδαφος» δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινος πρωθυπουργός.

«Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας: Να εξαλείψουμε τη Χαμάς, να επιστρέψουμε όλους τους ομήρους μας, να διασφαλίσουμε ότι η Γάζα δεν θα αποτελέσει ποτέ ξανά απειλή για το Ισραήλ και να επιστρέψουν οι κάτοικοί μας με ασφάλεια στα σπίτια τους στο νότο και στο βορρά» πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, δήλωσε ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στις συνομιλίες κατάπαυσης του πυρός με το Ισραήλ αναφορικά με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας που μαίνεται εδώ και έξι μήνες.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα εξακολουθεί να είναι έτοιμο να «αντιμετωπίσει θετικά» οποιαδήποτε πρόταση κατάπαυσης του πυρός που θα τερματίζει τον πόλεμο, είπε ο Χαμντάν σε συνέντευξη Τύπου στη Βηρυτό.

Απελπιστικές οι συνθήκες για τους εκτοπισμένους Παλαιστινίους

Η Υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) προειδοποίησε για ολοένα και πιο «απελπιστικές» συνθήκες για τους εκτοπισμένους πολίτες εν μέσω της ανόδου της θερμοκρασίας και της συσσώρευσης σκουπιδιών και λυμάτων.

Η εκπρόσωπος της UNWRA Louise Wateridge αναφέρει ότι η καλοκαιρινή ζέστη έχει γίνει «αφόρητη» στη Γάζα, με τις οικογένειες να «ζουν κάτω από πλαστικά καλύμματα» καθώς «οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν στα ύψη».

Η Wateridge σημειώνει επίσης ότι οι συνθήκες υγιεινής έχουν γίνει απελπιστικές για τους εκτοπισμένους που ζουν «δίπλα σε βουνά από σκουπίδια και λύματα».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM