Σερβία: Διαδήλωσαν κατά του EuroPride -Με εικόνες, φωτογραφίες του Πούτιν και θυμιατά

Σερβία: Διαδήλωσαν κατά του EuroPride -Με εικόνες, φωτογραφίες του Πούτιν και θυμιατά Facebook Twitter
0

Με εκκλησιαστικούς ύμνους, θυμιατά και εικόνες στα χέρια πραγματοποίησαν διαδήλωση Σέρβοι, την Κυριακή.

Πρόκειται για άτομα που εναντιώνονται στο EuroPride και την προώθηση των δικαιωμάτων της κοινότητας LGBT, υιοθετώντας ομοφοβικές απόψεις.

Σύμφωνα με τη σερβική ιστοσελίδα Danas, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης οι πολίτες υπέγραψαν αίτημα για την απαγόρευση του EuroPride μπροστά από τον Ναό του Αγίου Σάββα.

Η διαδήλωση σημειώθηκε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του προέδρου της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς ότι η πορεία υπερηφάνειας είτε θα ακυρωθεί, είτε θα αναβληθεί, επικαλούμενος πολιτική αναταραχή, οικονομική πίεση και απειλές από ακροδεξιούς εξτρεμιστές.

Η ανακοίνωση έχει προκαλέσει ευρεία καταδίκη από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών.

Το γραφείο του ΟΗΕ στη Σερβία καταδίκασε την απόφαση, προειδοποιώντας ότι θα θέσει σε κίνδυνο «το δικαίωμα στην ελευθερία του συνέρχεσθαι, όπως κατοχυρώνεται από το σερβικό Σύνταγμα».

«Το EuroPride είναι επίσης μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τα θεμέλια μιας ισχυρής και προοδευτικής κοινωνίας βασισμένης στην κοινωνική ισότητα, την ισότητα όλων των δικαιωμάτων, την αλληλεγγύη, τη φιλία και την αγάπη», δήλωσε η Φρανσουάζ Τζέικομπ, απεσταλμένη του ΟΗΕ στη Σερβία.

Σε απάντηση, ο διοργανωτής του EuroPride 2022 Μάρκο Μιχαίλοβιτς είπε ότι «το κράτος δεν μπορεί να ακυρώσει το EuroPride» και οποιαδήποτε απόπειρα να το κάνει θα συνιστούσε «σαφή παραβίαση του συντάγματος».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Explainer / Explainer: Γιατί ο Μπάλντουιν κατηγορείται για ανθρωποκτονία 18 μήνες μετά;

Αυτό που συνέβη τον Οκτώβριο του ’21 με τον θάνατο της κινηματογραφίστριας Χαλίνα Χάτσινς από αληθινά πυρά, θεωρείται από πολλούς κάτι που έτσι κι αλλιώς θα συνέβαινε. Το θέμα είναι «γιατί» -όπως αποκαλύπτεται από mail παραίτησης μέλους του συνεργείου- και πόση ευθύνη έχουν γι’ αυτό οι πλατφόρμες streaming.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ