Σ. Αραβία: Οι αρχές της χώρας κρατούν δύο δημοσιογράφους

Σ. Αραβία: Οι αρχές της χώρας κρατούν δύο δημοσιογράφους Facebook Twitter
1

Οι αρχές της Σαουδικής Αραβία κρατούν δύο Άραβες δημοσιογράφους εδώ και αρκετούς μήνες, κατήγγειλε η οργάνωση Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα (RSF) εν μέσω αυξανόμενων επικρίσεων για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο βασίλειο.

Ο Μαρουάν αλ Μουράισι από την Υεμένη αγνοείται από τον Ιούνιο του 2018, ενώ ο Ιορδανός Άμπντελ Ράχμαν Φαρχανέχ, που εργαζόταν στο τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera του Κατάρ, εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο, αναφέρουν οι RSF.

Η σύζυγος του Μουράισι έγραψε στο Twitter την προηγούμενη εβδομάδα ότι δέχθηκε ένα σύντομο τηλεφώνημα από εκείνον την προηγούμενη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά την εξαφάνισή του. Πρόσθεσε ότι ελπίζει να τον επισκεφθεί και να αφεθεί ελεύθερος σύντομα.

  

Οι RSF επεσήμαναν ότι η οικογένεια του Φαρχανέχ, ο οποίος είναι περίπου 60 ετών και είχε ως έδρα του την πόλη Ντάμαμ εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια, έμαθε ότι οι σαουδαραβικές αρχές ενημέρωσαν την πρεσβεία της Ιορδανίας πως θα αφεθεί σύντομα ελεύθερος.

 Η μη κυβερνητική οργάνωση σημειώνει ότι δεν είναι γνωστό πού κρατούνται οι δύο δημοσιογράφοι.

Το Ριάντ δέχεται πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι πέρυσι τον Οκτώβριο στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και για τη φυλάκιση περίπου 12 ακτιβιστριών για τα δικαιώματα των γυναικών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια