Πάνω από 15.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία το 2022

Ρωσία: Πάνω από 15.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκαταλείψουν τη χώρα το 2022 Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Τουλάχιστον 15.000 εκατομμυριούχοι αναμένεται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία φέτος, καθώς όλο και περισσότεροι εύποροι Ρώσοι φεύγουν από τη χώρα τους μετά την εισβολή στην Ουκρανία.  

Σύμφωνα με έρευνα σε δεδομένα μετανάστευσης από τη βρετανική «Henley & Partners», περίπου το 15% των εκατομμυριούχων Ρώσων αναμένεται να μεταναστεύσουν σε άλλες χώρες μέχρι το τέλος του 2022.

«Η Ρωσία [αιμορραγεί] εκατομμυριούχους», ανέφερε ο Άντριου Αμόλι, επικεφαλής της έρευνας στη New World Wealth, η οποία συγκέντρωσε τα δεδομένα για τη Henley.

«Τα εύπορα άτομα φεύγουν από τη Ρωσία σε σταθερά αυξανόμενους αριθμούς κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία [...] Ιστορικά, οι κατακρημνίσεις χωρών έχουν συνήθως προηγηθεί από μια επιτάχυνση της μετανάστευσης πλούσιων ανθρώπων, οι οποίοι συχνά είναι οι πρώτοι που φεύγουν καθώς έχουν τα μέσα να το κάνουν», προσθέτει.

Η Ουκρανία αναμένεται να υποστεί τη μεγαλύτερη απώλεια πλούσιων πολιτών ως ποσοστό του πληθυσμού της, με 2.800 εκατομμυριούχους (το 42%) να αναμένεται να έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους.

Οι εκατομμυριούχοι του κόσμου κατά βάση μεταναστεύουν στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αναμένεται πλέον να ξεπεράσουν και τις δύο χώρες. 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ