Ρωσία: Πάνω από 122.000 εκτοπισμένοι από την ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ

Ρωσία: Πάνω από 122.000 εκτοπισμένοι από την ουκρανική επίθεση στο Κουρσκ Facebook Twitter
Ρώσοι πολίτες εγκαταλείπουν το Κουρσκ/Φωτ.: ΕΡΑ
0

Πάνω από 122.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας λόγω των ουκρανικών επιθέσεων. 

Για την ρωσική περιοχή Κουρσκ, οι αρχές έχουν δώσει εντολή για εκκενώσεις από τότε που η Ουκρανία πραγματοποίησε μια μεγάλη εισβολή πριν δύο εβδομάδες, μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών. 

Οι ρωσικές δυνάμεις πολεμούν τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Κουρσκ από τις 6 Αυγούστου, όταν δύομισι χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, το Κίεβο εξαπέλυσε μια αιφνιδιαστική αντεπίθεση, περνώντας τα σύνορα και καταλαμβάνοντας εδάφη στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ. Τα ρωσικά στρατεύματα, από την πλευρά τους, εξακολουθούν να κατέχουν μεγάλα τμήματα της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας.

Βλαντίμιρ Πούτιν: Αποκλείει το ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων μετά την εισβολή στο Κουρσκ

Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία μετά την εισβολή στο Κουρσκ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σε δηλώσεις του, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα, ξεκαθάρισε μιλώντας στη κρατική τηλεόραση, στο περιθώριο της επίσκεψης Βλαντίμιρ Πούτιν στο Αζερμπαϊτζάν, πως «ο πρόεδρος κατέστησε σαφές πως μετά τις επιθέσεις, ακόμη και εισβολή χερσαίων δυνάμεων στην περιφέρεια Κουρσκ, οποιεσδήποτε συνομιλίες είναι αδύνατες».

Παράλληλα ο Σεργκέι Λαβρόφ ξεκαθάρισε πως ο Ρώσος πρόεδρος θα παρουσιάσει σύντομα μια αποτίμηση της κατάστασης. Οι αναφορές για δήθεν επαφές μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, με τη μεσολάβηση του Κατάρ ή της Τουρκίας, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από φήμες, συμπλήρωσε επίσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ