Ρωσία: Έξι φυλακισμένοι τζιχαντιστές κρατούν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Ρωσία: Κρατούμενοι τζιχαντιστές έπιασαν ομήρους δύο υπαλλήλους της φυλακής Facebook Twitter
φωτ αρχείου.: ΕΡΑ
0

Κρατούμενοι σε ένα κέντρο κράτησης στη νότια περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας έχουν πιάσει ομήρους δύο υπαλλήλους, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία.

«Το κέντρο κράτησης λειτουργεί κανονικά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η υπηρεσία. Πρόσθεσε ότι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Το Baza, ένα κανάλι στο Telegram με συνδέσμους με ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου, τόνισε ότι έξι από τους κρατούμενους εμπλέκονται στην ομηρεία των υπαλλήλων, είναι αρκετοί που έχουν ήδη καταδικαστεί για τρομοκρατία.

Οι άνδρες που έπιασαν ομήρους μέσα σε κέντρο κράτησης στη νότια περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας υποστηρίζουν ότι είναι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους. O πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού Αντόν Γκερασένκο ανέβασε βίντεο στο Χ, το οποίο φέρεται να είναι μέσα από τις φυλακές και δείχνει τους δύο ομήρους και τον έναν εκ των φυλακισμένων, με μία κορδέλα του Ισλαμικού Κράτους στο κεφάλι του.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγές, μετέδωσε ότι οι δράστες ζητούν ένα αυτοκίνητο και ελεύθερο πέρασμα για να διαφύγουν. Όπως αναφέρει οι φυλακισμένοι είναι έξι, έχουν πιάσει ομήρους δύο φύλακες και είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και λεπίδες.

Με πληροφορίες από Reuters, Interfax, Moscow Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM