Ρωσία: Έξι φυλακισμένοι τζιχαντιστές κρατούν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους

Ρωσία: Κρατούμενοι τζιχαντιστές έπιασαν ομήρους δύο υπαλλήλους της φυλακής Facebook Twitter
φωτ αρχείου.: ΕΡΑ
0

Κρατούμενοι σε ένα κέντρο κράτησης στη νότια περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας έχουν πιάσει ομήρους δύο υπαλλήλους, ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία.

«Το κέντρο κράτησης λειτουργεί κανονικά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε η υπηρεσία. Πρόσθεσε ότι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν αναπτυχθεί στο σημείο.

Το Baza, ένα κανάλι στο Telegram με συνδέσμους με ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου, τόνισε ότι έξι από τους κρατούμενους εμπλέκονται στην ομηρεία των υπαλλήλων, είναι αρκετοί που έχουν ήδη καταδικαστεί για τρομοκρατία.

Οι άνδρες που έπιασαν ομήρους μέσα σε κέντρο κράτησης στη νότια περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας υποστηρίζουν ότι είναι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους. O πρώην αρχηγός του ουκρανικού στρατού Αντόν Γκερασένκο ανέβασε βίντεο στο Χ, το οποίο φέρεται να είναι μέσα από τις φυλακές και δείχνει τους δύο ομήρους και τον έναν εκ των φυλακισμένων, με μία κορδέλα του Ισλαμικού Κράτους στο κεφάλι του.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο πηγές, μετέδωσε ότι οι δράστες ζητούν ένα αυτοκίνητο και ελεύθερο πέρασμα για να διαφύγουν. Όπως αναφέρει οι φυλακισμένοι είναι έξι, έχουν πιάσει ομήρους δύο φύλακες και είναι οπλισμένοι με μαχαίρια και λεπίδες.

Με πληροφορίες από Reuters, Interfax, Moscow Times

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΑΓΩΓΗ

Διεθνή / «Επιτέλους λογοδοσία»: Ο πρίγκιπας Χάρι χαιρετίζει τις αγωγές κατά των τεχνολογικών κολοσσών

Αναφέρθηκε σε «συγκλονιστικές ιστορίες» οικογενειών, όπου η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνδέθηκε με «σοβαρές και μη αναστρέψιμες επιπτώσεις» για ανήλικους
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Μοτζτάμπα Χαμενεΐ σε Χεζμπολάχ: «Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση»

Επανεμφανίστηκε με επιστολή προς τη Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας ότι το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει την αντίσταση ενάντια σε Ισραήλ και ΗΠΑ, στέλνοντας μήνυμα σταθερότητας και στρατηγικής παρουσίας στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Διεθνή / Μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επλήγη δεξαμενόπλοιο - Νέο κύμα επιθέσεων Ισραήλ σε Ιράν

Το χτύπημα στο δεξαμενόπλοιο έγινε από «δύο άγνωσης προέλευσης βλήματα» κοντά στο Κατάρ - Συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας στο Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν πύραυλο από την Υεμένη
THE LIFO TEAM