Ρωσία: Από αύριο, 4 Ιουλίου, σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές

Ρωσία: Από αύριο, 4 Ιουλίου, σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές Facebook Twitter
Ρωσία: Από αύριο σε ισχύ οι συνταγματικές αλλαγές (Pixabay)
0

Οι συνταγματικές αλλαγές στη Ρωσία τίθενται σε ισχύ από αύριο 4 Ιουλίου μετά και το σχετικό διάταγμα που υπέγραψε νωρίτερα σήμερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, με το ίδιο διάταγμα δίνεται εντολή να δημοσιευθεί χωρίς καθυστέρηση, μετά την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την συνταγματική αναθεώρηση, το Σύνταγμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με τις αλλαγές που έχουν γίνει, στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης.

Οι Ρώσοι πολίτες ενέκριναν τις συνταγματικές αλλαγές, που δίνουν το δικαίωμα στον πρόεδρο Πούτιν να παραμείνει στην προεδρία έως το 2036, σε ποσοστό 77,92%, εν αντιθέσει με το 21,27% που είπε «όχι» σ' αυτές.

Η συνταγματική αναθεώρηση εκτός του ότι δίνει τη δυνατότητα στον πρόεδρο να ασκήσει καθήκοντα του για δύο ακόμη εξαετείς θητείες, εμπεριέχει αναφορά περί «πίστης στον Θεό» και την απαγόρευση γάμου μεταξύ των ατόμων του ιδίου φύλου.

Υπενθυμίζεται ότι η ψηφοφορία στην Ρωσία διεξήχθη με την παράλληλη διοργάνωση διαφόρων λαχειοφόρων διαγωνισμών, με τους πιο δελεαστικούς αυτούς που κλήρωναν διαμερίσματα, αλλά και μια μαζικής έκτασης διαφημιστική καμπάνια που επικεντρώνονταν στις συνταγματικές εκείνες τροπολογίες που αφορούν σε πακέτο οικονομικών ρυθμίσεων για τις συντάξεις.

Πριν ξεκινήσει η πανεθνική ψηφοφορία, στις 25 Ιουνίου, δε, ο πρόεδρος Πούτιν έδωσε εντολή να δοθούν εφάπαξ επιδόματα 10.000 ρουβλίων ( 125,7 ευρώ) στις οικογένειες που έχουν παιδιά.

Με πληροφορίες του TASS/Reuters/ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ