Πτώση στις τιμές σιτηρών μετά την επιστροφή της Ρωσίας στη συμφωνία- Ο Πούτιν «επιφυλάσσεται» για το μέλλον της

Πτώση στις τιμές σιτηρών μετά την επιστροφή της Ρωσίας στη συμφωνία- Ο Πούτιν «επιφυλάσσεται» για το μέλλον της Facebook Twitter
0

Σε πτώση οι τιμές των σιτηρών, μετά την επιστροφή της Ρωσίας στη συμφωνία για τον ασφαλή διάδρομο εξαγωγής τους από τη Μαύρη Θάλασσα. 

Η τιμή είχε «εκτοξευτεί» τις προηγούμενες μέρες, ωστόσο ήδη εμφανίζουν σημάδια «ανακούφισης» στην αγορά. 

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε «γραπτές εγγυήσεις» από την Ουκρανία για την αποστρατιωτικοποίηση του θαλάσσιου διαδρόμου που χρησιμοποιείται για την εξαγωγή των τροφίμων και κατά συνέπεια δέχτηκε να επιστρέψει στη συμφωνία.

Λίγες ώρες αργότερα πάντως, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είπε ότι η Μόσχα «επιφυλάσσεται του δικαιώματός της να αποσυρθεί από τη συμφωνία στην περίπτωση παραβίασης των εγγυήσεων από την Ουκρανία».

Ο Πούτιν είπε σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά ότι, σε αντάλλαγμα για την επιστροφή της στη συμφωνία, η Ρωσία ζήτησε εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα εξαπολύει επιθέσεις από τμήματα της Μαύρης Θάλασσας που καλύπτονται από τη συμφωνία.

Παρά την προειδοποίηση αυτή, το σιτάρι έπεσε στα 340,50 ευρώ ο τόνος γύρω στις 15.30 στο Euronext, τιμή μειωμένη κατά 4,8% σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο. Η τιμή της ελαιοκράμβης υποχώρησε στα 657 ευρώ ο τόνος (-2%) και του αραβοσίτου στα 332,75 ευρώ ο τόνος (-1,5%).

Λίγο μετά το άνοιγμα στο Χρηματιστήριο του Σικάγο η τιμή του σιταριού ποικιλίας SRW έπεσε στα 8,43 δολάρια ανά bushel (περίπου 20 κιλά), μειωμένη κατά 6,59%. Ο αραβόσιτος υποχωρούσε στα 6,835 δολάρια (-2,04%) και η σόγια στα 14,28 δολάρια (-0,54%).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θάνατος στους IDF» - Το σύνθημα του Bobby Vylan στο Glastonbury που προκάλεσε αντιδράσεις

Διεθνή / «Θάνατος στους IDF» - Το σύνθημα του Bobby Vylan στο Glastonbury που προκάλεσε αντιδράσεις

Ως «αποτρόπαια αντισημιτικά συνθήματα που στόχευαν τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF)» το καταδίκασε η διοργάνωση - Παρεμβάσεις από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου και το BBC
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο γοητευτικός «ριζοσπάστης» από τον κόσμο των προνομίων, θέλει να γίνει δήμαρχος στη Νέα Υόρκη

Γεννημένος στην Ουγκάντα, μεγαλωμένος στο Άπερ Ιστ Σάιντ και σε πανάκριβα σχολεία, στα 33 του, θεωρείται πλέον πολύ πιθανό να είναι ο επόμενος δήμαρχος της Νέας Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Διεθνή / Ο Γουόρεν Μπάφετ δώρισε μετοχές Berkshire αξίας $6 δισ. και σπάει το ρεκόρ ετήσιας φιλανθρωπίας

Ο 94χρονος δισεκατομμυριούχος παραχώρησε περίπου 12,36 εκατομμύρια μετοχές Class B της Berkshire, ανεβάζοντας τη συνολική του συνεισφορά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς σε πάνω από 60 δισεκατομμύρια δολάρια
LIFO NEWSROOM