«Ψάξτε εκεί που δείχνει ο άγγελος» - Ένα θρίλερ σε νεκροταφείο στο Βατικανό

«Ψάξτε εκεί που δείχνει ο άγγελος» - Ένα θρίλερ σε νεκροταφείο στο Βατικανό Facebook Twitter
H Εμανουέλα Ορλάντι ήταν μόλις 15 ετών όταν εξαφανίστηκε και σήμερα αποφασίστηκε να ερευνηθεί η υπόθεση σε ένα νεκροταφείο στο Βατικανό
0

H Εμανουέλα Ορλάντι ήταν μόλις 15 ετών όταν εξαφανίστηκε το καλοκαίρι του 1983. Τελευταία φορά την είχαν δει στο μάθημα μουσικής και αμέσως μετά τα ίχνη της χάθηκαν για πάντα.

Η υπόθεση απασχόλησε όλη την Ιταλία για μεγάλο διάστημα εκείνη την εποχή. Το πρόσωπο του όμορφου μελαχρινού κοριτσιού ήταν σε αφίσες σε όλη τη Ρώμη με έκκληση για βοήθεια. Σύντομα, η εξαφάνιση έγινε αφορμή για δεκάδες θεωρίες συνωμοσίας που ενέπλεκαν από σκοτεινούς κύκλους του Βατικανού, μέχρι και τη μαφία.

Η Εμανουέλα Ορλάντι, κόρη ενός υψηλόβαθμου υπαλλήλου του Βατικανού, είναι ξανά σήμερα στο προσκήνιο. Δύο τάφοι σε ένα γερμανικό κοιμητήριο στο Βατικανό θα ανοιχτούν στο πλαίσιο μιας έρευνας για την ανεξήγητη εξαφάνιση πριν από 36 χρόνια, όπως ανακοίνωσε η Αγία Έδρα.

«Ψάξτε εκεί που δείχνει ο άγγελος» - Ένα θρίλερ σε νεκροταφείο στο Βατικανό Facebook Twitter
Το Τευτονικό Κοιμητήριο στο Βατικανό

Η επιχείρηση εκταφής στο Τευτονικό Κοιμητήριο, που βρίσκεται πολύ κοντά στην κατοικία του Πάπα Φραγκίσκου και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, πήρε το πράσινο φως από τη δικαιοσύνη του Βατικανού και θα διεξαχθεί την 11η Ιουλίου. Θα είναι μαι δύσκολη και περίπλοκη επιχείρηση λόγω της σημασίας των μνημείων, αλλά είναι βέβαιο πως την άλλη εβδομάδα, όλα τα ιταλικά μμε θα παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις

Όλα ξεκίνησαν, όταν η δικηγόρος της οικογένειάς της έλαβε το περασμένο καλοκαίρι ένα μήνυμα στο οποίο αναφερόταν «Ψάξτε την περιοχή όπου δείχνει ο άγγελος». Το μήνυμα συνοδευόταν από μια φωτογραφία όπου διακρίνονταν ταφόπλακες. Ένα μαρμάρινο γλυπτό αγγέλου με την επιγραφή «Αναπαύσου εν ειρήνη», βρίσκεται στο Τευτονικό Κοιμητήριο του Βατικανού.

Ο Αλεσάντρο Γκισότι, ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, ανέφερε σήμερα ότι η όλη επιχείρηση θα διεξαχθεί παρουσία των δικηγόρων της οικογένειας Ορλάντι. Κατόπιν, τα λείψανα θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.

«Ψάξτε εκεί που δείχνει ο άγγελος» - Ένα θρίλερ σε νεκροταφείο στο Βατικανό Facebook Twitter
Η εξαφάνιση της Εμανουέλας Ορλάντι γέννησε σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας όλα αυτά τα χρόνια

Όλα αυτά τα χρόνια, ο αδελφός της Πιέντρο, δεν έπαψε ποτέ να αγωνίζεται για περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης και σήμερα δηλώνει πως αισθάνεται δικαιωμένος και ανακουφισμένος. «Μετά από 35 χρόνια έλλειψης συνεργασίας, η έναρξη μιας έρευνας είναι ένα σημαντικό επίτευγμα. Έχουμε παρουσιάσει το Βατικανό με μια σειρά στοιχείων μεταξύ των οποίων και αυτά που σχετίζονται με τον τάφο στο νεκροταφείο», δήλωσε. 

Η εξαφάνιση της Εμανουέλας Ορλάντι είναι σήμερα στα ιταλικά πρωτοσέλιδα ξανά, αλλά τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους το Βατικανό περιέγραφε ως «ψευδείς και γελοίες» αναφορές ότι είχαν δαπανήσει μεγάλα χρηματικά ποσά στην υπόθεση. Σε άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα  La Repubblica, ο Ιταλός ερευνητικός δημοσιογράφος Εμιλιάνο Φιτιπάλντι έγραψε για ένα έγγραφο που φέρεται να δείχνει ότι το Βατικανό δαπάνησε πάνω από 483 εκατομμύρια λιρέτες, περίπου 250.000 ευρώ, για την υπόθεση, μεταξύ 1983 και 1997. Στο άρθρο ανέφερε ότι τα χρήματα πήγαν σε κάποιον συνταξιούχο στο Λονδίνο και ιατρικά έξοδα στη βρετανική πρωτεύουσα.

«Ψάξτε εκεί που δείχνει ο άγγελος» - Ένα θρίλερ σε νεκροταφείο στο Βατικανό Facebook Twitter
Οι τάφοι που θα ερευνηθούν στο νεκροταφείο


Το 2016 ο ιταλός σκηνοθέτης Roberto Faenza δήλωσε ότι η τελευταία του ταινία "Η αλήθεια βρίσκεται στον ουρανό" είχε ως στόχο να ενθαρρύνει τις αρχές να ανοίξουν ξανά την υπόθεση. Το 2012, ένας κορυφαίος εξορκιστής του Βατικανού, ο Rev. Gabriele Amorth, δήλωσε στο CNN ότι υποψιάζονταν ότι το νεαρό κορίτσι είχε απαχθεί για σεξουαλικούς λόγους, προσθέτοντας: «Η έρευνα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέσα στο Βατικανό και όχι έξω». Το μυστήριο ίσως λυθεί την άλλη εβδομάδα, αλλά αν όσα λέει το σημείωμα επιβεβαιωθούν, τότε θα ανοίξει νέος κύκλος για το ποιος και τι γνώριζε όλα αυτά τα χρόνια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ