Πρόεδρος Κομισιόν: Απαραίτητη η έρευνα για την πιθανότητα εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία

Πρόεδρος Κομισιόν: Απαραίτητη η έρευνα για την πιθανότητα εγκλημάτων πολέμου από τη Ρωσία Facebook Twitter
0

H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε πως είναι απαραίτητη μια έρευνα για το εάν η Ρωσία διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

«Θεωρώ πως πρέπει να υπάρξει εμβριθής και σαφής έρευνα στο ερώτημα αυτό» ανέφερε η Ευρωπαία αξιωματούχος σε συνέντευξή της στο CNN. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ο οποίος, επίσης μιλώντας στο CNN, σημείωσε πως «υπάρχουν αξιόπιστες αναφορές για σκόπιμες επιθέσεις κατά αμάχων» στην Ουκρανία, κάτι που θεωρείται έγκλημα πολέμου. 

«Έχουμε πολύ αξιόπιστες αναφορές για σκόπιμες επιθέσεις σε πολίτες που συνιστούν έγκλημα πολέμου. Έχουμε πολύ αξιόπιστες αναφορές για χρήση συγκεκριμένων όπλων» ανέφερε ο Άντονι Μπλίνκεν. 


«Κι αυτό που κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να τα καταγράφουμε όλα αυτά, να τα συγκεντρώνουμε, να τα διερευνούμε και να βεβαιωθούμε πως οι άνθρωποι και οι κατάλληλες οργανώσεις και ιδρύματα ερευνούν το αν διαπράχθηκαν ή διαπράττονται εγκλήματα πολέμου» πρόσθεσε ο ίδιος. 


Ο ισχυρισμός περί εγκλημάτων πολέμου από τον Μπλίνκεν διαδέχεται τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν ο οποίος την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει πως η Ρωσία σκοπίμως στοχοποιεί αμάχους στις επιθέσεις. Και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ κατηγόρησε τη Ρωσία για χρήση πυρομαχικών διασποράς και βομβών κενού - όπλα απαγορευμένα από το διεθνές δίκαιο. 

Με πληροφορίες από CNN/Guardian
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ