Ντόμινικ Ράαμπ: Ο Πούτιν κινδυνεύει να καταλήξει στη φυλακή για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Ντόμινικ Ράαμπ: Ο Πούτιν κινδυνεύει να καταλήξει στη φυλακή για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κινδυνεύει να καταλήξει στη φυλακή για εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ντόμινικ Ράαμπ. 

Ο υπουργός- που είναι και αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης- ρωτήθηκε από το Times Radio αν βλέπει τον πόλεμο να καταλήγει με τον Ρώσο πρόεδρο να φυλακίζεται για εγκλήματα πολέμου.

«Πιστεύω ότι αυτό είναι ένας πολύ ρεαλιστικός κίνδυνος που θα πρέπει τώρα να αναλογιστεί», απάντησε ο Ράαμπ.

«Πέρα από την προσωπική του κατάσταση, κάθε διοικητής που ενεργεί στην Ουκρανία- ή στη Μόσχα- όταν είναι αντιμέτωπος με παράνομες εντολές, είτε αφορούν το να στοχεύσουν άμαχους, ή να κάνουν παρόμοιες παράνομες επιθέσεις, τώρα ξέρει ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κάνει έρευνα», συμπλήρωσε ο Βρετανός υπουργός. 

«Πρέπει να ξέρουν τώρα ότι αντιμετωπίζουν τον πολύ πραγματικό κίνδυνο να καταλήξουν στο εδώλιο δικαστηρίου και τελικά στη φυλακή, αν φέρουν σε πέρας αυτές τις παράνομες εντολές», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Παράλληλα, ο Ράαμπ δήλωσε πως δυσκολεύεται να πιστέψει πως δεν ήταν εσκεμμένη η επίθεση των Ρώσων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, το οποίο κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις έπειτα από ολονύχτια επίθεση. 

«Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι αυτό δεν συνέβη εσκεμμένα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι παράνομο να επιτίθεσαι σε μια τέτοια εγκατάσταση, να μην κάνεις επισταμένη έρευνα και να συνεχίζεις να το βομβαρδίζεις», υπογράμμισε ο Ράαμπ μιλώντας στο BBC. 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ