ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

Ντόμινικ Ράαμπ: Ο Πούτιν κινδυνεύει να καταλήξει στη φυλακή για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

Ντόμινικ Ράαμπ: Ο Πούτιν κινδυνεύει να καταλήξει στη φυλακή για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κινδυνεύει να καταλήξει στη φυλακή για εγκλήματα πολέμου που διαπράττουν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης, Ντόμινικ Ράαμπ. 

Ο υπουργός- που είναι και αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης- ρωτήθηκε από το Times Radio αν βλέπει τον πόλεμο να καταλήγει με τον Ρώσο πρόεδρο να φυλακίζεται για εγκλήματα πολέμου.

«Πιστεύω ότι αυτό είναι ένας πολύ ρεαλιστικός κίνδυνος που θα πρέπει τώρα να αναλογιστεί», απάντησε ο Ράαμπ.

«Πέρα από την προσωπική του κατάσταση, κάθε διοικητής που ενεργεί στην Ουκρανία- ή στη Μόσχα- όταν είναι αντιμέτωπος με παράνομες εντολές, είτε αφορούν το να στοχεύσουν άμαχους, ή να κάνουν παρόμοιες παράνομες επιθέσεις, τώρα ξέρει ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κάνει έρευνα», συμπλήρωσε ο Βρετανός υπουργός. 

«Πρέπει να ξέρουν τώρα ότι αντιμετωπίζουν τον πολύ πραγματικό κίνδυνο να καταλήξουν στο εδώλιο δικαστηρίου και τελικά στη φυλακή, αν φέρουν σε πέρας αυτές τις παράνομες εντολές», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. 

Παράλληλα, ο Ράαμπ δήλωσε πως δυσκολεύεται να πιστέψει πως δεν ήταν εσκεμμένη η επίθεση των Ρώσων στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια. Πρόκειται για το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, το οποίο κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις έπειτα από ολονύχτια επίθεση. 

«Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψω ότι αυτό δεν συνέβη εσκεμμένα. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι παράνομο να επιτίθεσαι σε μια τέτοια εγκατάσταση, να μην κάνεις επισταμένη έρευνα και να συνεχίζεις να το βομβαρδίζεις», υπογράμμισε ο Ράαμπ μιλώντας στο BBC. 


 

Διεθνή
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ