Πούτιν: Μέχρι το τέλος του 2022 θα αναπτύξουμε τους νέους διηπειρωτικούς πυραύλους Sarmat

Πούτιν: Μέχρι το τέλος του 2022 θα αναπτύξουμε τους νέους διηπειρωτικούς πυραύλους Sarmat Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει τους νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat, ικανοί να φτάσουν στη Βρετανία μέσα σε 3 λεπτά, πριν από το τέλος του 2022.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Μόσχα θα ενισχύσει επιπλέον και θα εκσυγχρονίσει τις στρατιωτικές της δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου αυτού του πυραυλικού συστήματος, ως το τέλος του έτους.

Ο Πρόεδρος Πούτιν έκανε την ανακοίνωση σε συνάντηση που είχε χθες, με απόφοιτους στρατιωτικών ακαδημιών της Ρωσίας.

«Σύμφωνα με το σχέδιο, μέχρι το τέλος του έτους, το πρώτο αυτό τμήμα (των Sarmat) θα έχει αναλάβει στρατιωτικά καθήκοντα» είπε ο Πούτιν στους αποφοίτους, αναφερόμενος στους ρωσικούς πυραύλους αυτού του τύπου που μπορεί να μεταφέρει 10 ή περισσότερες πυρηνικές κεφαλές.

Η Ρωσία δοκίμασε επιτυχώς τους πυραύλους τον Απρίλιο. Η ανάπτυξη των πυραύλων θα γίνει στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συγκέντρωσης του ρωσικού στρατού, είπε ο Πούτιν, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματα έχουν ήδη αρχίσει να «εργάζονται» με συστήματα S-500 και συστήματα πυραυλικής άμυνας «που όμοιά τους δεν υπάρχουν στον κόσμο».

Η Ρωσία έχει ενισχύσει την αεράμυνα της με τους S-500, συστήματα που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να αναχαιτίσουν αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας, υπερηχητικούς πυραύλους και ICBM.

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, λαμβάνοντας υπόψη πιθανές στρατιωτικές απειλές και κινδύνους», είπε ο Πούτιν, ο οποίος επαίνεσε τις ρωσικές δυνάμεις που πολεμούν στην Ουκρανία ότι ενεργούν «με θάρρος, επαγγελματισμό, σαν πραγματικοί ήρωες».

Η Δύση στο παρελθόν έχει πει ότι η είσοδος των Sarmat θα σημάνει μία τεράστια αλλαγή στην ασφάλεια.

Ο πύραυλος, που εξελίσσουν οι Ρώσοι αρκετά χρόνια τώρα, έχει τη δυνατότητα να παρακάμψει τα περισσότερα συστήματα ραντάρ και πυραυλικής άμυνας.

Ο Ρώσος πρόεδρος είχε προηγουμένως επαινέσει τον πύραυλο Sarmat ως ένα «πραγματικά μοναδικό όπλο» που θα διασφαλίσει την ασφάλεια της χώρας του από εξωτερικές «απειλές».

Με πληροφορίες του Telegraph/AlJazeera

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

Διεθνή / Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

«Οι Σατανικοί Στίχοι» αφηγούνται τις περιπέτειες δύο Ινδών των οποίων το αεροπλάνο γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και οι ίδιοι φτάνουν σε μια παραλία της Αγγλίας
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ