ΠΟΥ: Σύροι πεθαίνουν από τη ζέστη και ασθένειες - Να επιτραπεί η παράδοση φαρμάκων

ΠΟΥ: Σύροι πεθαίνουν από τη ζέστη και ασθένειες - Να επιτραπεί η παράδοση φαρμάκων Facebook Twitter
EPA/AHMAD ABDO
0

Να επιτραπεί η παράδοση βοήθειας σε Σύρους που πεθαίνουν από τη ζέστη και τις ασθένειες στο νότιο τμήμα της χώρας, ζήτησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. 

Συγκεκριμένα, ζήτησε να επιτραπεί η πρόσβαση σε 210.000 εκτοπισμένους ανθρώπους που έχουν διαφύγει από πολεμικές συγκρούσεις στη νότια Συρία και έχουν άμεση ανάγκη για φάρμακα και υπηρεσίες, καθώς να απομακρυνθούν από την περιοχή οι τραυματίες.

Όπως ανέφερε ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του, με θερμοκρασίες που φτάνουν έως και τους 45 βαθμούς, τουλάχιστον 15 Σύροι, ανάμεσά τους 12 παιδιά, πέθαναν την τελευταία εβδομάδα από αφυδάτωση και ασθένειες που προήλθαν από μολυσμένα ύδατα.

Τρία από τα τέσσερα κρατικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας στην Ντεράα και στην Κουνέιτρα είναι κλειστά, ή υπολειτουργούν.

«Ζητάμε από όλα τα μέρη να ανοίξουν τον δρόμο σε ανθρώπους στη νότια Συρία και να επιτρέψουν την ασφαλή παράδοση φαρμάκων και ιατρικών ειδών που χρειάζονται και να μεταφερθούν οι σοβαρά τραυματίες με ασφάλεια σε νοσοκομεία εκτός της περιοχής, κάτι που μπορεί να σώσει τις ζωές τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM