Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός ο Μιχαήλ του τάγματος Αζόφ - Το επιβεβαίωσε ο Ουκρανός πρέσβης

Μιχαήλ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε μάχη στο Αζοφστάλ ο Ελληνοουκρανός στρατιώτης τού τάγματος Αζόφ που είχε μιλήσει στις 7 Απριλίου στην ελληνική Βουλή, μαζί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Αυτό επιβεβαίωσε ο Σεργκέι Σουτένκο, Ουκρανός πρέσβης στην Ελλάδα, σε συνέντευξή του στη νέα εκπομπή της ΕΡΤ, με παρουσιαστή τον Γιώργο Κουβαρά, δίνοντας τέλος στη φημολογία ημερών για την τύχη του. 

«Υπήρχαν διάφορες φήμες για το αν είναι ή όχι νεκρός, τώρα το επιβεβαιώνει» γνωστοποίησε ο Γιώργος Κουβαράς στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Ελληνοουκρανός στρατιώτης, μιλώντας στην ελληνική βουλή στις αρχές Απριλίου, είχε πει ότι συμμετείχε στην άμυνα της Μαριούπολης με το τάγμα Αζόφ.

«Απευθύνομαι σε εσάς σαν ελληνικής καταγωγής. Λέγομαι Μιχαήλ, ο παππούς μου πολέμησε στον πόλεμο κατά των ναζιστών και τραυματίστηκε τρεις φορές. Εγώ γεννήθηκα στη Μαριούπολη και συμμετέχω στην άμυνα της πόλης από τους Ρώσους ναζιστές. Δε θα μιλήσω για τις δυσκολίες που έχουμε όσοι συμμετέχουμε στην ουκρανική άμυνα μέσα από το τάγμα Αζόφ, αυτό είναι το χρέος μου έναντι της πόλης μου, το χρέος μου σαν άντρας, αλλά θα ήθελα να σας μιλήσω για τις καταστροφικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η ειρηνική Μαριούπολη» είχε πει τότε ο Μιχαήλ. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ