Γερμανία: Ο 26χρονος Έλληνας ομολόγησε τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Unsplash
0

Ο 26χρονος Έλληνας, που είχε κατηγορηθεί για τη θανατηφόρα επίθεση σε ελεγκτή τρένου σε περιφερειακό συρμό κοντά στο Κάιζερσλαουτερν της Γερμανίας, φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, σύμφωνα με την εισαγγελία του Τσβάιμπρουκεν.

Η υπόθεση αφορά το περιστατικό που σημειώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν ο ελεγκτής στη Γερμανία δέχθηκε άγρια επίθεση μέσα στο τρένο έπειτα από διαπληκτισμό.

Σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές, ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στον εργαζόμενο των σιδηροδρόμων, ωστόσο αρνήθηκε ότι είχε πρόθεση να τον σκοτώσει.

Γερμανία: Τι είπε στην ομολογία του ο 26χρονος Έλληνας

Όπως μεταδίδουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης, ο 26χρονος Έλληνας στη Γερμανία υποστήριξε επίσης ότι έχει μερικά κενά μνήμης σχετικά με όσα συνέβησαν τη στιγμή της επίθεσης.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο δικαστικής εξέτασης και ψυχολογικής πραγματογνωμοσύνης που πραγματοποιείται για την υπόθεση.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η έρευνα συνεχίζεται, ενώ αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για τα ακριβή συμπεράσματα της ψυχιατρικής αξιολόγησης του κατηγορούμενου.

Γερμανία: Το χρονικό του περιστατικού

Το περιστατικό στη νοτιοδυτική Γερμανία καταγράφηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση του τρένου από τον σταθμό του Λάντστουλ, κοντά στο Καϊζερσλάουτερν.

Σύμφωνα με τη Bild, ο ελεγκτής ζήτησε εισιτήρια από ομάδα τεσσάρων ατόμων ηλικίας 20 έως 30 ετών. Από την ομάδα αυτή, ο 26χρονος επιτέθηκε στον συνοδό, αφού προηγήθηκε διαπληκτισμός επειδή δεν διέθετε εισιτήριο.

Όπως μεταδίδει το γερμανικό μέσο, ο άνδρας σηκώθηκε, έσπρωξε τον ελεγκτή και τον απείλησε με γροθιές. Μάρτυρες αναφέρουν ότι ο συνοδός προσπάθησε να αποκλιμακώσει την ένταση και διατήρησε αποστάσεις. Όταν τελικά ζήτησε από τον 26χρονο να αποβιβαστεί, εκείνος του επιτέθηκε και άρχισε να τον χτυπά επανειλημμένα στο κεφάλι. Ο 36χρονος κατέρρευσε μέσα στο βαγόνι.

Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας έφτασε περίπου δέκα λεπτά μετά το περιστατικό και ξεκίνησε άμεσα προσπάθειες ανάνηψης. Δέκα λεπτά αργότερα, γιατρός επειγόντων περιστατικών ανέλαβε τη φροντίδα του τραυματία. Ο 26χρονος συνελήφθη επιτόπου.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, ο ελεγκτής υπέκυψε στα βαριά τραύματά του και κατέληξε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με την εισαγγελία. Η νεκροψία-νεκροτομή έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Σε βάρος του 26χρονου Έλληνα έχει εκδοθεί ένταλμα κράτησης και σύμφωνα με τις αρχές αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Με πληροφορίες από focus.de, Bild

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM