Κατολισθήσεις και πλημμύρες σάρωσαν την Ινδία - 23 νεκροί και πάνω από 65.000 οι εκτοπισμένοι

Πλημμύρες και κατολισθήσεις σάρωσαν την Ινδία - 23 νεκροί και πάνω από 65.000 οι εκτοπισμένοι Facebook Twitter
Φωτ. από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ινδία / X
0

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τις τελευταίες ημέρες αρκετές πόλις της Ινδίας, αφήνοντας πίσω τουλάχιστον 23 νεκρούς.

Από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στο κρατίδιο Τριπούρα, της βορειοανατολικής Ινδίας, πάνω από 65.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί. Σήμερα συνεχίστηκε το έργο των στρατιωτών, οι οποίοι μετέφεραν ανθρώπους σε ασφαλή μέρη με τη χρήση σωστικών λεμβών.

Εικόνες και βίντεο που κάνουν τον γύρο των social media, απαθανατίζουν προσωπικό του στρατού να χειρίζεται σκάφος διάσωσης, ενώ αυτοκίνητα και λεωφορεία έχουν εγκλωβιστεί σε δρόμους στους οποίους το νερό φτάνει μέχρι το γόνατο. Οι αξιωματούχοι υπηρεσιών διαχείρισης καταστροφών, ανέφεραν πως η αδιάκοπη βροχή για τέσσερις ημέρες προκάλεσε την υπερχείλιση ποταμών.

«Από σήμερα το πρωί η στάθμη των υδάτων στα περισσότερα ποτάμια έπεσε κάτω από τα κρίσιμα επίπεδα. Ωστόσο η στάθμη στον ποταμό Γκόμτι παραμένει πάνω από τα επίπεδα κινδύνου», δήλωσε ένας από αυτούς, προσθέτοντας ωστόσο πως η ένταση της βροχής έχει μειωθεί από το βράδυ της Πέμπτης. Ο Γκόμτι είναι ο κύριος ποταμός του κρατιδίου και παραπόταμος του Γάγγη, ο οποίος ρέει μέσω της περιοχής Κομίλα στο γειτονικό Μπανγκλαντές και εκβάλλει στον Κόλπο της Βεγγάλης.

Οι 65.000 εκτοπισμένοι έχουν συγκεντρωθεί σε 450 καταυλισμούς, σύμφωνα με τους αξιωματούχους, ενώ οι πληγέντες υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 1,7 εκατομμύριο. Παράλληλα, εκτιμάται ότι έχουν προκληθεί εκτεταμένες ζημιές σε υποδομές, σοδειές και κοπάδια ζώων εκτροφής. 

Οι περισσότεροι θάνατοι προκλήθηκαν από κατολισθήσεις, αν και υπάρχουν και κάποιοι που οφείλονται στην κατάρρευση τοίχων και σε πνιγμό, δήλωσε άλλος αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί καθώς δεν είχε λάβει άδεια να κάνει δηλώσεις σε μέσα ενημέρωσης.

Ο Ινδικός Στρατός ανακοίνωσε ότι πάνω από 80 μέλη του προσωπικού του μετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, διευκρινίζοντας ότι αυτά διέσωσαν 334 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε πλημμυρισμένες περιοχές.

Στο Μπανγκλαντές, ένα φράγμα κατέρρευσε υπό την πίεση των ορμητικών νερών του Γκόμτι αργά χθες βράδυ, και πλημμύρισαν τουλάχιστον 15 χωριά, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να εκτοπιστούν, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στο Μπανγκλαντές ανέρχεται σε 13, ενώ οι εγκλωβισμένοι ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο διαχείρισης καταστροφών της χώρας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

Διεθνή / Το Ισραήλ δεν επέτρεψε τη λειτουργία των Βαΐων - «Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες», λέει το Πατριαρχείο

Η αστυνομία σταμάτησε στον δρόμο προς τον Ναό της Αναστάσεως δύο ανώτατους καθολικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων τον καρδινάλιο Πιερμπατίστα Πιτσαμπάλα, και τους ανάγκασε να επιστρέψουν
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πετρέλαιο: Καταγράφει τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο στην ιστορία εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η πορεία του χρυσού, ο οποίος αντί να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο, υποχωρεί κατά σχεδόν 15% μέσα στον Μάρτιο, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση από το 2008
THE LIFO TEAM