Πέθανε στα 31 του χρόνια ο Τζαμάλ Έντουαρντς- Σταρ του YouTube και επιχειρηματίας

Πέθανε στα 31 του χρόνια ο Τζαμάλ Έντουαρντς- Σταρ του YouTube και επιχειρηματίας Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Τζαμάλ Έντουαρντς, Βρετανός επιχειρηματίας και σταρ του YouTube, πέθανε σε ηλικία 31 ετών. 

Ήταν ο ιδρυτής του SBTV, μια πλατφόρμα μουσικής που βοήθησε να ξεκινήσει η καριέρα καλλιτεχνών όπως οι Εντ Σίραν, Dave και Skepta.

Στις αρχές του μήνα έδωσε το παρών στα Brit Awards και έπαιξε ως DJ στο βόρειο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου. Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για τον θάνατό του, παρά μόνο ότι συνέβη το πρωί της Κυριακής. 

Πρωτοποριακή μορφή της βρετανικής ραπ και grime, υπήρξε πρεσβευτής του Prince’s Trust, φιλανθρωπική οργάνωση του πρίγκιπα Καρόλου που βοηθά νέους ανθρώπους να στήσουν τις δικές τους εταιρείες. Το 2014 είχε τιμηθεί ως μέλος του τάγματος της βρετανικής αυτοκρατορίας, για τις υπηρεσίες που είχε προσφέρει στη μουσική. 

«Η βρετανική μουσική και διασκέδαση έχασε ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια της», έγραψε στο Twitter ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν. 

«Σε ευχαριστώ για όλα, οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν», έγραψε ο ράπερ Dave, «αποχαιρετώντας» τον Τζαμάλ Έντουαρντς. 

 «Ειλικρινά συντετριμμένος», δήλωσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Άνταμ Ντίκον. «Ο Τζαμάλ ήταν ένας από τους καλύτερους, πιο προσγειωμένους και ταπεινούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει σε αυτή τη βιομηχανία. Πάντα μου έδινε χρόνο, ακόμη κι όταν κανένας άλλος δεν το έκανε», συμπλήρωσε. 

Η ράπερ Lady Leshurr επίσης χαρακτήρισε «σπαρακτική» την είδηση του θανάτου του και τόνισε το πόσο τη βοήθησε. «Μου έδωσε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη για να δείξω το ταλέντο μου. Πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό το όνομα και το brand του», έγραψε. 

Γιος της τραγουδίστριας και παρουσιάστριας Μπρέντα Έντουαρντς, ενθουσιάστηκε όταν οι γονείς του χάρισαν μια κάμερα για δώρο Χριστουγέννων, στα 15 του χρόνια. Σε συνέντευξη στο BBC το 2013 είχε δηλώσει ότι βιντεοσκοπούσε φίλους να ραπάρουν ή να τραγουδούν και άρχισε να ανεβάζει τα βίντεο στο YouTube. 

»Μπορείς να πεις ότι τα βίντεο μου είχαν ανάμεικτες κριτικές, κάποιοι δεν τα καταλάβαιναν, όμως άλλοι πίστευαν ότι ήταν καλά. Οπότε, άρχισα να τα ανεβάζω στο YouTube προκειμένου όλοι να μπορούν να τα δουν και απλά από εκεί αυτό μεγάλωσε», είχε πει ακόμη. 

Το SBTV, η πλατφόρμα για την ανακάλυψη νέων καλλιτεχνών που έχει πάρει το όνομα από το SmokeyBarz που χρησιμοποιούσε ως ράπερ, έχει φτάσει στους 1,22 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube. 

Πέρα από τη μουσική, ο Έντουαρντς μπήκε και στον κόσμο της μόδας- έκανε πασαρέλα για τον οίκο Hermes μεταξύ άλλων- έγραψε βιβλίο και δημιούργησε τη JE Delve, μια φιλανθρωπική οργάνωση για νέους. Επίσης συνεργάστηκε με άλλες οργανώσεις και μιλούσε σε εφήβους.  

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία χτύπησε νηπιαγωγείο στο Κίεβο με πυραύλους και drone: Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά

Διεθνή / Ουκρανία: Η Ρωσία επιτέθηκε με πυραύλους και drone - Έξι νεκροί, μεταξύ των οποίων παιδιά από πλήγμα σε νηπιαγωγείο

Οι νέες ρωσικές επιθέσεις με drone και βαλλιστικούς πυραύλους έχουν σκοτώσει επτά ανθρώπους στην Ουκρανία, ενώ η διπλωματική διαδικασία μεταξύ Τραμπ και Πούτιν μπλοκάρεται
LIFO NEWSROOM
Χάρι και Μέγκαν ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ ζητούν παγκόσμια απαγόρευση στην τεχνητή υπερνοημοσύνη

Υπέγραψαν δήλωση που καλεί κυβερνήσεις και εταιρείες να σταματήσουν προσωρινά την έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση, μέχρι να υπάρξει ευρεία επιστημονική συναίνεση για το πώς μπορεί να αναπτυχθεί με ασφάλεια και να παραμείνει υπό έλεγχο
LIFO NEWSROOM
Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Διεθνή / Η υγειονομική καταστροφή στη Γάζα θα διαρκέσει για «γενιές» προειδοποιεί ο ΠΟΥ

Μιλώντας στο BBC ο επικεφαλής του ΠΟΥ ξεκαθάρισε ότι απαιτείται τεράστια αύξηση της ανθρωπιστικής βοήθειας προκειμένου να αρχίσει να καλύπτεται το σύνθετο φάσμα αναγκών του πληθυσμού της κατεστραμμένης Λωρίδας της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Θέλουν να εξορίσουν τον πρίγκιπα Άντριου από το Ουίνδσορ

Πηγή κοντά στο βασιλικό ζεύγος αναφέρει ότι μετά τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και εν μέσω των σκανδάλων στα οποία έχει εμπλακεί το όνομά του, δεν αντέχουν να ζει κοντά τους
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΧΗΜΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ουκρανία: «Χτυπήσαμε χημικό εργοστάσιο στη Ρωσία» με πυραύλους Storm Shadow - Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο

«Τα αποτελέσματα του πλήγματος αποτιμώνται» αναφέρει το ουκρανικό γενικό επιτελείο - «Δύο νεκροί» από την αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στο Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

Διεθνή / Το σχέδιο για τη Γάζα εξελίσσεται καλύτερα από το αναμενόμενο, δηλώνει ο Τζέι Ντι Βανς

«Κάθε φορά που υπάρχει βίαιη ενέργεια, λέγεται "είναι το τέλος της εκεχειρίας, αλλά δεν είναι το τέλος, είναι αυτό που πρέπει να συμβεί όταν έχετε ανθρώπους που μισούν ο ένας τον άλλο», δήλωσε
LIFO NEWSROOM