Πέθανε ο εμίρης του Κουβέιτ στα 91 του χρόνια

Πέθανε ο εμίρης του Κουβέιτ στα 91 του χρόνια Facebook Twitter
Πέθανε ο εμίρης του Κουβέιτ
0

Ο Εμίρης του Κουβέιτ Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Τζάμπερ αλ-Σαμπάχ πέθανε στα 91 του χρόνια, ανακοίνωσε το παλάτι. 

«Με μεγάλη θλίψη και πόνο θρηνούμε (...) τον θάνατο του σεΐχη Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Τζάμπερ αλ-Σαμπάχ, εμίρη του Κουβέιτ», δήλωσε ο σεΐχης Άλι Τζάραχ αλ-Σαμπάχ, υπουργός αρμόδιος για βασιλικές υποθέσεις, σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

    

Ο Σαμπάχ ήταν επικεφαλής της πετρελαιοπαραγωγού χώρας του Κόλπου και συμμάχου των ΗΠΑ από το 2006 και ηγήθηκε της εξωτερικής της πολιτικής για περισσότερα από 50 χρόνια. Διάδοχός του έχει οριστεί ο αδελφός του, πρίγκιπας διάδοχος σεΐχης Νάουαφ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ.

Μετά την ανακοίνωση, η Αίγυπτος κήρυξε τριήμερο πένθος, από σήμερα, για τον θάνατο του Εμίρη του Κουβέιτ. «Τα αραβικά και ισλαμικά έθνη έχασαν έναν μεγάλο ηγέτη μοναδικού διαμετρήματος, έπειτα από μία ζωή γεμάτη καλοσύνη και επιτεύγματα κατά την οποία υπηρέτησε τον λαό του και το αραβικό και ισλαμικό έθνος». δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι. 

«Η Αίγυπτος, σε αυτές τις οδυνηρές περιστάσεις, καταγράφει με μεγάλη ικανοποίηση και εκτίμηση την αδελφική στάση που κράτησε ο Εμίρης Αλ Σαμπάχ καθώς και το σημαντικό έργο του, που αποτέλεσε ορόσημο στην αναγέννηση του Κουβέιτ και των ισλαμικών και αραβικών εθνών. Ήταν ένας σοφός ηγέτης που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του λαού του, του έθνους και ολόκληρης της ανθρωπότητας», δήλωσε ακόμη μεταξύ άλλων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ