Πέθανε ο εμίρης του Κουβέιτ στα 91 του χρόνια

Πέθανε ο εμίρης του Κουβέιτ στα 91 του χρόνια Facebook Twitter
Πέθανε ο εμίρης του Κουβέιτ
0

Ο Εμίρης του Κουβέιτ Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Τζάμπερ αλ-Σαμπάχ πέθανε στα 91 του χρόνια, ανακοίνωσε το παλάτι. 

«Με μεγάλη θλίψη και πόνο θρηνούμε (...) τον θάνατο του σεΐχη Σαμπάχ αλ-Άχμαντ αλ-Τζάμπερ αλ-Σαμπάχ, εμίρη του Κουβέιτ», δήλωσε ο σεΐχης Άλι Τζάραχ αλ-Σαμπάχ, υπουργός αρμόδιος για βασιλικές υποθέσεις, σε ηχογραφημένο μήνυμα που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

    

Ο Σαμπάχ ήταν επικεφαλής της πετρελαιοπαραγωγού χώρας του Κόλπου και συμμάχου των ΗΠΑ από το 2006 και ηγήθηκε της εξωτερικής της πολιτικής για περισσότερα από 50 χρόνια. Διάδοχός του έχει οριστεί ο αδελφός του, πρίγκιπας διάδοχος σεΐχης Νάουαφ αλ-Άχμαντ αλ-Σαμπάχ.

Μετά την ανακοίνωση, η Αίγυπτος κήρυξε τριήμερο πένθος, από σήμερα, για τον θάνατο του Εμίρη του Κουβέιτ. «Τα αραβικά και ισλαμικά έθνη έχασαν έναν μεγάλο ηγέτη μοναδικού διαμετρήματος, έπειτα από μία ζωή γεμάτη καλοσύνη και επιτεύγματα κατά την οποία υπηρέτησε τον λαό του και το αραβικό και ισλαμικό έθνος». δήλωσε ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι. 

«Η Αίγυπτος, σε αυτές τις οδυνηρές περιστάσεις, καταγράφει με μεγάλη ικανοποίηση και εκτίμηση την αδελφική στάση που κράτησε ο Εμίρης Αλ Σαμπάχ καθώς και το σημαντικό έργο του, που αποτέλεσε ορόσημο στην αναγέννηση του Κουβέιτ και των ισλαμικών και αραβικών εθνών. Ήταν ένας σοφός ηγέτης που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του λαού του, του έθνους και ολόκληρης της ανθρωπότητας», δήλωσε ακόμη μεταξύ άλλων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM