Πέθανε η Στέλλα Κυριαζή, μια σπουδαία Ελληνίδα της ελληνικής παροικίας στην Αίγυπτο

Πέθανε η Στέλλα Κυριαζή, μια σπουδαία Ελληνίδα της ελληνικής παροικίας στην Αίγυπτο Facebook Twitter
Η Στέλλα Κυριαζή με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη
0

Θλίψη σκόρπισε σε όλον τον ελληνισμό της Χώρας του Νείλου η απώλεια της Στέλλας Κυριάζη, που αποτέλεσε τη μεγαλύτερη σύγχρονη ευεργέτιδα του ελληνισμού στην Αίγυπτο.

Η Στέλλα Κυριαζή γεννήθηκε πάμπτωχη στη λαϊκή συνοικία Σούμπρα του Καΐρου, έγινε η πιο πλούσια Αιγυπτιώτισσα από τις επιχειρήσεις του συζύγου της Κυριάκου Κυριάζη, πήρε τον τίτλο της «Μάνας» της παροικίας, βοήθησε το Πατριαρχείο και όλα τα σωματεία.

Σήμερα, στις 3.00 το απόγευμα, όλη η παροικία θα της πει το τελευταίο «αντίο» στην εκκλησία Παναγίας Ηλιούπολης Καΐρου.


Η Στέλλα Κυριάζη υπήρξε μέχρι σήμερα (στα 74 χρόνια της) αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, η πρώτη γυναίκα που εξελέγη και ως κοινοτική επίτροπος παλαιότερα αλλά και αντιπρόεδρος στα τέλη του 2016.

Πέθανε η Στέλλα Κυριαζή, μια σπουδαία Ελληνίδα της ελληνικής παροικίας στην Αίγυπτο Facebook Twitter
Η Στέλλα Κυριαζή με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη

Χρημάτισε επίσης πρόεδρος και σε άλλα σωματεία αλλά, ίσως για κείνην το πιο σημαντικό έργο ήταν αυτό που επιτέλεσε ως πρόεδρος του Φιλανθρωπικού Σωματείου Ελληνίδων Κυριών Ηλιουπόλεως «Μαρία η Αιγυπτία», στο οποίο εξάντλησε όλη την αγάπη της και βοήθησε όσο λίγοι Αιγυπτιώτες, τους χρήζοντες ανάγκη.


Η αγάπη της επεκτάθηκε και στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπου με τη βοήθεια και στήριξη του συζύγου της Κυριάκου Κυριάζη, ανακαίνισαν εκ βάθρων τον καθεδρικό ναό της Παναγίας Ηλιούπολης Καΐρου, όπου σήμερα θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία της και όπου αναγορεύτηκε πριν από τέσσερα χρόνια «Μεγάλη Αρχόντισσα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM
New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Διεθνή / New York Times: Προσφεύγουν κατά του Πενταγώνου για τους νέους περιορισμούς στον Τύπο

Πρόσφατα τέθηκαν σε ισχύ νέοι όροι διαπιστεύσεων που απαγορεύουν στους δημοσιογράφους να ζητούν πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν εγκριθεί εκ των προτέρων από την πολιτική ηγεσία
LIFO NEWSROOM