Πέθανε η Leila Janah, η επιχειρηματίας που ήθελε να βάλει τέλος στην παγκόσμια φτώχεια

Πέθανε η Leila Janah, η επιχειρηματίας που ήθελε να βάλει τέλος στην παγκόσμια φτώχεια Facebook Twitter
Diarmuid Greene / Web Summit
0

Πέθανε σε ηλικία 37 ετών η Leila Janah, επιχειρηματίας και πρόεδρος εταιρίας τεχνητής νοημοσύνης που είχε βάλει στόχο να δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης στις φτωχότερες κοινωνίες του κόσμου.


Η Samasource, εταιρία τεχνητής νοημοσύνης που ίδρυσε η Janah, επιβεβαίωσε το θάνατό της στις 24 Ιανουαρίου λόγω επιπλοκών από επιθήλιο σάρκωμα, μία σπάνια μορφή καρκίνου.


Η Janah γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μεγάλωσε σε ένα προάστιο του Λος Άντζελες από Ινδούς γονείς. Το 2008, ίδρυσε τη Samasource στην Κένυα με αποστολή να βελτιώσει τη ζωή όσων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.


Η εταιρεία απασχολεί περισσότερους από 2.900 ανθρώπους στην Κένυα, την Ουγκάντα και την Ινδία, δημιουργώντας στοιχεία για εταιρείες σε όλο τον κόσμο που πρέπει να δοκιμάσουν πολλά προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.


Η εταιρεία βοήθησε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους να ξεφύγουν από τη φτώχεια και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην Ανατολική Αφρική, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Samasource.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM