Περιοδικό "τζιχάντ" κυκλοφόρησε στα γερμανικά

Περιοδικό "τζιχάντ" κυκλοφόρησε στα γερμανικά Facebook Twitter
0

Προβληματισμό προκαλεί το πρώτο περιοδικό «τζιχάντ» που κυκλοφόρησε στη Γερμανία. «Ένα περιοδικό διδάσκει τους τρομοκράτες», είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου στο Spiegel, με το συγκεκριμένο περιοδικό πάντως με την ονομασία " Kybernetiq" να κυκλοφορεί κανονικά, υπό την προστασία του γερμανικού συντάγματος.

Το περιοδικό είναι διαδικτυακό και ειδικεύεται στην online ασφάλεια για τους τζιχαντιστές, με άρθρα υπό τον τίτλο «μείνετε σε εγρήγορση, ο εχθρός ακούει» και με συμβουλές για το τι nick name είναι καλό π.χ. να χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να μην γίνονται αντιληπτοί.

Το Spiegel σημειώνει ότι δεν είναι το πρώτο τζιχάντ περιοδικό που κυκλοφορεί, είναι όμως το πρώτο που κυκλοφορεί στα γερμανικά. Στο εξώφυλλο του υπάρχει ένα USB stick και μια σφαίρα ενώ το κύριο θέμα έχει τίτλο: "Γίνε ο εφιάλτης των μυστικών υπηρεσιών".

Περιοδικό "τζιχάντ" κυκλοφόρησε στα γερμανικά Facebook Twitter

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα περιοδικό που προωθεί την τεχνολογία στην υπηρεσία των τζιχαντιστών και συνιστά π.χ. υπηρεσίες κρυπτογράφησης για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως GnuPG.

Ποιος είναι πίσω από αυτό το περιοδικό δεν ξέρει κανείς, ενώ ως προς το αν θα υπάρξει παρέμβαση, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου δηλώνει ότι «θα περιμένουμε να δούμε αν θα εμφανίζονται τακτικά νέα θέματα».

Ορατός είναι μόνο ένας συγγραφέας που αυτοαποκαλείται iMujahid στο περιοδικό. Αυτός υπογράφει ένα άρθρο που καλύπτει οκτώ από τις 15 σελίδες του φυλλαδίου.

Το Spiegel διερωτάται αν το συγκεκριμένο περιοδικό είναι επικίνδυνο και απαντά καθησυχαστικά: «Όχι άμεσα. Είναι λιγότερο ριζοσπαστικό από άλλα τζιχάντ περιοδικά, δεν επιζητά τη βία και δεν δείχνει αιματηρές εικόνες.». Σημειώνει πάντως ότι αYτή η απουσία ριζοσπαστικών εικόνων κάνει το περιοδικό περισσότερο ριζοσπαστικό και μπορεί να βοηθήσει τους τζιχαντιστές να καλύπτουν τις κινήσεις τους στα εδάφη του ISIS. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Διεθνή / Aaron Betsky: «Ο Τσίπερφιλντ δεν άξιζε το Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker»

Ο Aaron Betsky, επιφανής καθηγητής στη Σχολή Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού του Virginia Tech και πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτονικής στο Taliesin από το 2017 έως το 2019, επιτίθεται μετωπικά στο γραφείο που ανέλαβε τη διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Μουσείου της Αθήνας.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ