Περιοδικό "τζιχάντ" κυκλοφόρησε στα γερμανικά

Περιοδικό "τζιχάντ" κυκλοφόρησε στα γερμανικά Facebook Twitter
0

Προβληματισμό προκαλεί το πρώτο περιοδικό «τζιχάντ» που κυκλοφόρησε στη Γερμανία. «Ένα περιοδικό διδάσκει τους τρομοκράτες», είναι ο τίτλος του σχετικού άρθρου στο Spiegel, με το συγκεκριμένο περιοδικό πάντως με την ονομασία " Kybernetiq" να κυκλοφορεί κανονικά, υπό την προστασία του γερμανικού συντάγματος.

Το περιοδικό είναι διαδικτυακό και ειδικεύεται στην online ασφάλεια για τους τζιχαντιστές, με άρθρα υπό τον τίτλο «μείνετε σε εγρήγορση, ο εχθρός ακούει» και με συμβουλές για το τι nick name είναι καλό π.χ. να χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές για να μην γίνονται αντιληπτοί.

Το Spiegel σημειώνει ότι δεν είναι το πρώτο τζιχάντ περιοδικό που κυκλοφορεί, είναι όμως το πρώτο που κυκλοφορεί στα γερμανικά. Στο εξώφυλλο του υπάρχει ένα USB stick και μια σφαίρα ενώ το κύριο θέμα έχει τίτλο: "Γίνε ο εφιάλτης των μυστικών υπηρεσιών".

Περιοδικό "τζιχάντ" κυκλοφόρησε στα γερμανικά Facebook Twitter

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα περιοδικό που προωθεί την τεχνολογία στην υπηρεσία των τζιχαντιστών και συνιστά π.χ. υπηρεσίες κρυπτογράφησης για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ως GnuPG.

Ποιος είναι πίσω από αυτό το περιοδικό δεν ξέρει κανείς, ενώ ως προς το αν θα υπάρξει παρέμβαση, ο εκπρόσωπος του αρμόδιου υπουργείου δηλώνει ότι «θα περιμένουμε να δούμε αν θα εμφανίζονται τακτικά νέα θέματα».

Ορατός είναι μόνο ένας συγγραφέας που αυτοαποκαλείται iMujahid στο περιοδικό. Αυτός υπογράφει ένα άρθρο που καλύπτει οκτώ από τις 15 σελίδες του φυλλαδίου.

Το Spiegel διερωτάται αν το συγκεκριμένο περιοδικό είναι επικίνδυνο και απαντά καθησυχαστικά: «Όχι άμεσα. Είναι λιγότερο ριζοσπαστικό από άλλα τζιχάντ περιοδικά, δεν επιζητά τη βία και δεν δείχνει αιματηρές εικόνες.». Σημειώνει πάντως ότι αYτή η απουσία ριζοσπαστικών εικόνων κάνει το περιοδικό περισσότερο ριζοσπαστικό και μπορεί να βοηθήσει τους τζιχαντιστές να καλύπτουν τις κινήσεις τους στα εδάφη του ISIS. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Διεθνή / Δεκάχρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στη Δυτική Όχθη

Το παιδί φέρεται να έπαιζε ποδόσφαιρο με φίλους του στην αυλή του σχολείου, όταν είδε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα να πλησιάζουν και άρχισε να τρέχει προς το χωριό Αλ-Ρίχια
LIFO NEWSROOM
Χιλιάδες Βρετανοί μηνύουν την Johnson & Johnson: Το ταλκ με αμίαντο και υποθέσεις καρκίνου

Διεθνή / Χιλιάδες Βρετανοί μηνύουν την Johnson & Johnson: Το ταλκ με αμίαντο και οι υποθέσεις καρκίνου

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο διεκδικούν τη Johnson & Johnson, υποστηρίζοντας ότι τα μωρομάντηλα με ταλκ περιείχαν αμίαντο, προκαλώντας καρκίνο και μεσοθηλίωμα
LIFO NEWSROOM
Ο Sam Fender συνεργάζεται με τον Έλτον Τζον στο νέο τραγούδι «Talk to You»

Διεθνή / Ο Sam Fender συνεργάζεται με τον Έλτον Τζον στο νέο τραγούδι «Talk to You»

Δεν μπορούσα να αντισταθώ – ήταν τόσο διασκεδαστικό να το παίξω. Αγαπώ πραγματικά τον Sam· είναι φίλος μου εδώ και πολλά χρόνια, και είναι απίστευτο να τον βλέπω να εξελίσσεται σε έναν καλλιτέχνη παγκόσμιας κλάσης» δήλωσε ο Έλτον Τζον
LIFO NEWSROOM
Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Διεθνή / Εκλογές Νέας Υόρκης: Σφοδρή σύγκρουση Μαμντάνι - Κουόμο στο πρώτο debate

Σφοδρή αντιπαράθεση στην πρώτη τηλεμαχία για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης - Ο Ζοχράν Μαντάνι επιτίθεται στον Άντριου Κουόμο για διαφθορά και έλλειψη ενσυναίσθησης, ενώ η σύγκρουση για το Ισραήλ-Χαμάς προκαλεί έντονες αντιδράσεις
LIFO NEWSROOM