Πέντε άνθρωποι ποδοπατήθηκαν για τον Πατριάρχη

Πέντε άνθρωποι ποδοπατήθηκαν για τον Πατριάρχη Facebook Twitter
0

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους σήμερα, όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος μπροστά από τον τάφο του Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου, Σενούντα Γ΄. Ο προκαθήμενος της Κοπτικής εκκλησίας πέθανε στις 17 Μαρτίου και σήμερα επετράπη στους πιστούς να προσκυνήσουν τον τάφο του. Η κοσμοσυρροή κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος είχε ως αποτέλεσμα σύμφωνα με το ΑΠΕ, να πεθάνουν πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών, η   13χρονη Μίρνα Γκαμάλ και η 16χρονη Σάντρα Έμαντ.

 «Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι ήρθαν να επισκεφθούν τον τάφο και παρ' όλο που υπήρχαν αστυνομικοί, οι επισκέπτες άρχισαν να σπρώχνονται για να μπουν στο μοναστήρι», ανέφερε ένας αξιωματικός.

Ο Σενούντα πέθανε σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του την κοινότητα των Κοπτών ανήσυχη από την αυξανόμενη ισλαμιστική επιρροή και την πολιτική αστάθεια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι θα αλλάξει εάν επιβληθεί η επίδειξη ιστορικού των social media για την είσοδο στις ΗΠΑ

Διεθνή / Είσοδος τουριστών στις ΗΠΑ: Τι θα αλλάξει εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον έλεγχο των social media

Τι θα ισχύει για του Έλληνες τουρίστες - Το 5ετές ιστορικό των social media και τα προσωπικά δεδομένα που θα απαιτεί η αρμόδια υπηρεσία, εάν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο Τραμπ
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή email

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Ο Πίτερ Μάντελσον παραιτείται από τη Βουλή των Λόρδων μετά τη διαρροή emails

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι ήταν «σωστό» να παραιτηθεί ο Μάντελσον, προσθέτοντας: «Όπως είπε ο πρωθυπουργός σήμερα το πρωί, ο Πίτερ Μάντελσον απογοήτευσε τη χώρα του»
THE LIFO TEAM