Πέντε άνθρωποι ποδοπατήθηκαν για τον Πατριάρχη

Πέντε άνθρωποι ποδοπατήθηκαν για τον Πατριάρχη Facebook Twitter
0

Πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο έφηβοι, έχασαν τη ζωή τους σήμερα, όταν ποδοπατήθηκαν από το πλήθος μπροστά από τον τάφο του Πατριάρχη των Κοπτών της Αιγύπτου, Σενούντα Γ΄. Ο προκαθήμενος της Κοπτικής εκκλησίας πέθανε στις 17 Μαρτίου και σήμερα επετράπη στους πιστούς να προσκυνήσουν τον τάφο του. Η κοσμοσυρροή κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος είχε ως αποτέλεσμα σύμφωνα με το ΑΠΕ, να πεθάνουν πέντε άνθρωποι, μεταξύ αυτών, η   13χρονη Μίρνα Γκαμάλ και η 16χρονη Σάντρα Έμαντ.

 «Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι ήρθαν να επισκεφθούν τον τάφο και παρ' όλο που υπήρχαν αστυνομικοί, οι επισκέπτες άρχισαν να σπρώχνονται για να μπουν στο μοναστήρι», ανέφερε ένας αξιωματικός.

Ο Σενούντα πέθανε σε ηλικία 88 ετών, αφήνοντας πίσω του την κοινότητα των Κοπτών ανήσυχη από την αυξανόμενη ισλαμιστική επιρροή και την πολιτική αστάθεια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ